Kultúra

Meghívták Tallinnba Pálfi György új filmjét

KMH Film
KMH Film

Pálfi György Mindörökké című filmjének világpremierjét a november 12-én kezdődő Tallinni Fekete Éjszakák Nemzetközi Filmfesztiválon tartják november 18-án, a fesztivál versenyprogramjában. Pálfi György filmje Tar Sándor A mi utcánk című kötetének El, valahová című novellája alapján készült, és a nem túl távoli jövő militarizált övezetében, Magyarországon játszódik.

A történet hőse, Ocsenás épp egy katonai kórházban lábadozik, amikor a falu fölött szétlőnek egy utasszállító repülőgépet. Ocsenás a kocsmában ismerkedik meg Béressel, majd asszonyával is, a hármójuk között kialakuló furcsa szerelmi háromszögről és az elkerülhetetlen tragédiáról szól a film, melynek forgatókönyvét Pálfi György rendező (Hukkle, Taxidermia, Szabadesés, Az Úr hangja) Ruttkay Zsófiával, állandó alkotótársával közösen írta.

A főbb szerepekben Polgár Tamás, Érsek-Obádovics Mercédesz, Ubrankovics Júlia, és Menszátor-Héresz Attila látható. A film operatőre Dobos Tamás, a vágó Lemhényi Réka volt. A Mindörökké a Pusztai Ferenc vezette KMH Film gyártásában készült, a további produceri és koproduceri munkákat Galambos Zoltán, Rajna Gábor, Juhász András, Juhász Csaba, Pálfi György és Zányi Tamás látták el.

Pálfi Györgyöt korábban már díjazták Tallinnban: 2006-ban a Taxidermia az észt filmkritikusok díját nyerte el. A rendezővel februárban készítettünk interjút, amelyben a Mindörökkéről is beszélt:

Kapcsolódó
Pálfi György: A Filmintézet fideszes kifizetőhelyként működik
Hotel Balaton címmel forgatott társadalomkritikus akciófilmet Pálfi György, miután belátta, hogy nem fog állami támogatást kapni a filmterveire. Interjú.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik