Kultúra

SZABAD-díjat kapott a Freeszfe

Tinordi-Karvaly Bence / TASZ
Tinordi-Karvaly Bence / TASZ

Az idei volt a harmadik alkalom, hogy a Társaság A Szabadságjogokért (TASZ) SZABAD-díjjal jutalmazta azokat, akik bátor tetteikkel, kiállásukkal egy szabadabb Magyarországhoz járultak hozzá. A jelöltek személyére bárki tehetett javaslatot, közülük választottak ki kilencet a szervezők, majd közönségszavazással, illetve a zsűri szavazataival dőlt el, hogy kik kapják a díjakat.

„Hiszünk a nyíltságban, az átláthatóságban, a közösségi gondolkodásban, mindez a mai Magyarországról egyre kevésbé mondható el. Az is a dolgunk, hogy bátrak legyünk, ezzel példát mutatva, hogy lehet, sőt kell merni, mert más nem merhet helyettünk” – jelentette ki Csató Kata bábrendező, amikor a Freeszfe képviseletében átvette a zsűri díját.

Arra jöttünk rá, hogy nekünk szivárványcsaládoknak is muszáj tennünk valamit azért, hogy a hazánk szabadabb, elfogadóbb, klasszabb hely legyen. Lehetne létezni a saját buborékunkban, lehetne inkább a gyerekeinkre koncentrálni, de épp a gyerekeink miatt kell beleállni ebbe, muszáj tennünk azért, hogy egy jobb kedvű, nyugodtabb, élhetőbb és elfogadóbb országban nőhessenek fel

– mondta Pál Márton, aki „A család az család” kampány elindításáért elnyerte az idei közönségdíjat.

A BOOKR Kids különdíját a Csörögi Tanoda munkatársai, Hárs Nóra és Kalina Yvette vehették át, akik hátrányos helyzetű gyerekeknek segítenek az iskolai tananyag elsajátításában és képességeik játékos fejlesztésében, programokat szerveznek nekik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik