Kultúra

Epres Attila távozik az Örkény Színházból

Kollányi Péter / MTI
Kollányi Péter / MTI
A Jászai Mari-díjas színész szabadúszóként folytatja tovább.

Már nem tagja az Örkény Színház társulatának Epres Attila, a Jászai Mari-díjas színész szabadúszóként folytatja tovább pályafutását. Az Örkényt – amelynek 2011 óta volt társulati tagja – azonban nem hagyja el teljesen, jelenlegi szerepeit megtartja.

A színész a Very Important Planetnek adott interjút, amelyben elmondta: rákbetegségét követően szüksége volt a visszavonulásra, és a vízben találta meg újra önmagát. Négy éve versenyszerűen kajakozik, télen-nyáron evez, emellett szemetet szed a Dunánál és a Tiszánál.

Nem lehet sport nélkül élni, csak akkor, ha téged egyáltalán nem érdekel, hogy milyen állapotban leszel majd az öregedés küszöbén

– foglalta össze a sporthoz fűződő viszonyát.

Bár tudja, hogy az elmúlt másfél év a járványhelyzet miatt sokakat rosszul érintett – köztük az Örkény Színházat is –, ő kifejezetten élvezte.

Életem egyik legjobb egy-másfél éve volt a kényszerszünet

– fejtette ki a színész, hozzátéve, hogy a szabadság alatt döntötte el: szabadúszóként folytatja tovább. Ez azonban nem jelenti azt, hogy teljesen otthagyná az Örkény Színházat:

annak ellenére, hogy többé nem társulati tag, ha elindul a szezon továbbra is havi 8-10 előadásban láthatják majd a nézők az Örkényben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik