Kultúra

Ártatlannak vallja magát Marilyn Manson a köpködési ügyében

Frazer Harrison/Getty Images/AFP
Frazer Harrison/Getty Images/AFP
Nem gondolja, hogy valóban bántalmazott volna egy videóst Marilyn Manson rockénekes.

Nem gondolja, hogy valóban bántalmazott volna egy videóst Marilyn Manson rockénekes, ártatlannak fogja vallani magát a bíróság előtt. A zenész ellen még idén júniusban adtak ki elfogatóparancsot New Hempshire-ben, miután az énekes a hatósági végzés ellenére sem jelentkezett a rendőrségen. Mansont azzal vádolják, hogy 2019-ben gilfordi koncertjén leköpött egy videóst. Susan Fountain szerint a koncert alatt először kamerájával együtt leköpte, majd az orrát is ráürítette a nőre, amelynek következtében a videós állítása szerint kár keletkezett a felszerelésében.

Az énekes júliusban önként adta fel magát a rendőrségen, ahonnan aztán néhány órával később óvadék fejében távozhatott azzal a feltétellel, hogy nem léphet kapcsolatba a sértettel. Az ügy ezzel nem ért véget, idén decemberben tartják a meghallgatást, most Manson az ügyvédei által ártatlannak vallotta magát. Amennyiben bebizonyosodik a bűnössége, legfeljebb egy év börtönt, illetve 2000 dolláros bírságot kaphat.

Az énekesnek nem ez az egyetlen bírósági ügye: idén év elején robbant ki körülötte a botrány, amikor egykori menyasszonya, Rachel Evan Wood nemi erőszakkal és bántalmazással vádolta Mansont. Ezt követően több nő is hasonló történettel lépett elé, és sorra perelték be a zenészt, aki mindent tagadott. Ügyvédei szerint Manson egy összehangolt támadás áldozata lett, a négy nő csupán pénzéhség és szenzációhajhászás miatt lovagolja meg így a #MeToo-hullámot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik