Kultúra

Galla Miklós: Remélem, nem az a céljuk, hogy a CEU és az SZFE után én legyek a harmadik

Mohai Balázs / MTI
Mohai Balázs / MTI

Sem Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató vezérigazgatója, sem az MTVA szakmai kuratóriumának tagjai nem válaszoltak Galla Miklós nyílt levelére, amelyben újra felszólította a közmédiát, adják vissza a Karinthy-gyűrűjét. Mint mi is beszámoltunk róla, a művész júniusban kapta volna meg a humoristáknak járó elismerést, ám akkor az MTVA úgy döntött, hogy mégsem adják oda neki, mert szerintük Galla nem méltó a kitüntetésre.

Galla most a Facebook-oldalán ismételten a Karinthy-gyűrű átadására szólította fel az MTVA-t.

Még egyszer leszögezem: soha, semmilyen nyilvános vetkőzésben nem vettem részt

– kezdődik a levél tartalmi része, majd Galla részletesen leírja, önálló estjein a magyar kultúra mely nagyságainak szövegeit szokta elmondani. Felteszi a kérdést: Karinthy Frigyes, Ady Endre vagy az Illés zenekar nem összeegyeztethető a közmédia értékrendjével?

Kérem a kuratóriumot, lássa be, hogy tévedett, és adják át nekem a negyven év munkájával kiérdemelt Karinthy-gyűrűt. Nem tudom elképzelni, a kuratórium tagjai és Dobos vezérigazgató úr hogy tudnak este azzal a tudattal nyugovóra térni, hogy egy teljesen ártatlan, jó szándékú embert hamis vádakkal besároztak? Egész életemben csak azzal foglalkoztam, hogy a Kedves Közönséget megnevettessem. Felöltözve. Remélem, nem az a céljuk, hogy a CEU és az SZFE után én legyek a harmadik. Kérem szépen a Karinthy-gyűrűmet! Köszönöm

– ér véget az újabb nyílt levél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik