Kultúra

Nagyszabású trilógia lehet a Dűne-filmből

Warner Bros. - Legendary Entertainment - VilleneuveWarner Bros. - Legendary Enterta / Collection Christophel / AFP
Warner Bros. - Legendary Entertainment - VilleneuveWarner Bros. - Legendary Enterta / Collection Christophel / AFP
Denis Villeneuve legalábbis így tervezi.

Szeptemberben, a velencei filmfesztiválon debütál, majd októberben mutatják be a mozik Denis Villeneuve Dűne-filmjét, amelyet már most hatalmas várakozások előznek meg. Mert az egy dolog, hogy az egy négyzetméterre jutó világsztárok száma még a hollywoodi átlagot is messze meghaladja a filmben, de ami ennél is fontosabb, hogy Villeneuve az a rendező, akinek sikerülhet hitelesen a vászonra vinni Frank Herbert monumentális űroperáját (ebbe már többeknek beletört a bicskája az elmúlt fél évszázadban). Ezt már az előzetes is jelzi:

Kapcsolódó
Itt az új Dűne-trailer, és jobb, mint a délutáni kávé
Fenséges lesz ez a film, akárki meglássa.

Azt lehetett tudni, hogy egy folytatás nagyjából garantált. Villeneuve ugyanis ragaszkodott ahhoz, hogy két részre bontva dolgozhassa fel az 1965-ös sci-fi klasszikust, de most arról beszélt, hogy trilógiává szeretné bővíteni a filmet. Mint mondja, a második rész forgatókönyvén már most dolgoznak, a harmadik rész témáját pedig A Dűne messiása című regény adná, amelyet Herbert a Dűne első folytatásaként írt.

Ott a második Dűne-könyv, A Dűne messiása, amiből rendkívüli filmet lehetne csinálni. Mindig úgy gondoltam erre, mint trilógiára; azt pedig meglátjuk, mi jön majd utána. Egyelőre ezen a ponton túl képtelen vagyok gondolkodni

– mondta Villeneuve, aki korábban olyan sci-fiket rendezett, mint az Érkezés vagy a Szárnyas fejvadász 2049.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik