Kultúra

Johnny Depp úgy érzi, bojkottálja őt Hollywood

Lluis Gene / AFP
Lluis Gene / AFP
Szeretné elérni, hogy bemutassák új filmjét Amerikában.

Johnny Depp először adott interjút, mióta tavaly ősszel elvesztette a Sun ellen indított rágalmazási pert. A sztár azért perelte be a brit bulvárlapot, mert Amber Heard vádjai nyomán feleségverőnek nevezte egy cikkében, ám a bíróság végül megalapozottnak találta az állítást, így Depp ellen ítélt. A színészt ezt követően kirakták a Fantasztikus állatok-franchise-ból, amelyben Grindelwaldot alakította.

Kapcsolódó
Johnny Depp a filmjein felnőtt gyerekeknek köszönheti, ha túléli a családon belüli erőszak botrányt
Rengetegen keveredtek az utóbbi években szexuális zaklatási vagy családon belüli erőszakkal kapcsolatos botrányba, legtöbbjüket el is sodorta az ügy, Johnny Deppet viszont elkötelezett tömegek védik.

Depp azonban nem ezt a kirúgást sérelmezte most a Sunday Times-nak adott friss interjúban, hanem egy másik filmje, a Minimata kezelését. A dráma megtörtént eseten alapszik, Depp alakítja W. Eugene Smith fotóriportert, aki a 70-es években igyekezett felhívni a világ figyelmét arra, hogy Japánban higanymérgezés sújtja Minimata városának lakóit. A Minimatát eredetileg 2021 februárjában mutatták volna be Amerikában, de a forgalmazási jogokat tulajdonló MGM határozatlan időre elhalasztotta a premiert.

Vannak filmek, amik megérintik az embereket, és ez sokat jelent azok számára, amikről a Minimata szól és akik hasonló dolgokon mennek át. És hogy mindezt bármilyen okból…  csak amiatt, mert Hollywood bojkottál engem? Mert egy ember, egy színész zűrös, kellemetlen szituációba kerül az utóbbi pár évben?

– méltatlankodott Depp azon, utalva arra, hogy még mindig nem lehet tudni, mikor mutatják be a filmet. Ő azt mondja, mindent meg fog tenni azért, hogy a részletek napvilágra kerülhessenek. Depp filmjét amúgy augusztusban vetítik a Karlovy Vary-i filmfesztiválon, ahol díjat is adnak neki, akárcsak a San Sebastian-i filmfesztiválon. Utóbbi miatt tiltakozás is kialakult.

Kapcsolódó
Spanyol női filmesek tiltakoznak Johnny Depp életműdíja miatt
A spanyol női filmkészítők szakmai szervezete szerint a sztár díjazása borzalmas üzenetet közvetít.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik