Kultúra

Míg Hollywood épp keresztre feszíti, egy spanyol filmfesztivál a legrangosabb díjával tünteti ki Johnny Deppet

LLUIS GENE / AFP
LLUIS GENE / AFP

A szeptember 17 és 25. között megrendezendő San Sebastian-i filmfesztivál legfontosabb díját, a Donostia Award nevű életműdíjat kapja meg Johnny Depp, miután a fesztivál döntönökei szerint ő

a kortárs filmszínjátszás egyik legtehetségesebb és legsokoldalúbb színésze

– írja a Deadline. Depp szeptember 22-én veszi majd át a díjat, melyet korábban olyan színészek és színésznők kaptak meg, mint Ethan Hawke, Sigourney Weaver, Judy Dench, Penelope Cruz vagy Viggo Mortensen. Depp díjazása ugyanakkor nem egy egyszerű díj, hiszen a színész volt feleségével, Amber Hearddel folyó pere nyomán épp a trónfosztott hollywoodi hírességek éllovasa, akit családon belüli erőszakkal vádol ex-neje. Így aztán a Donostia Award sorsa alighanem vet majd némi visszhangot a szakmában.

A San Sebastin-i fesztivál ugyanakkor nem először emel piedesztálra a szakma által páriaként kezelt alkotókat: tavaly például a gyerekmolesztálási ügye nyomán mellőzött Woody Allen Rifkin’s Festival című filmjét választották nyitófilmnek. Deppet a közönség legutóbb a Minamata című filmben láthatta W. Eugene Smith háborús fotográfus szerepében, amit meglehetősen csendesen engedtek ki a piacokra, miután a színész bukta Gellert Grindelwald szerepét a Legendás állatok-franchise további filmjeiben. Johnny Depp és Amber Heard továbbra is perben állnak egymással: egy ötvenmillió dolláros becsületsértési ügy van folyamatban közöttük. Depp botrányáról itt írtunk bővebben:

Kapcsolódó
Johnny Depp a filmjein felnőtt gyerekeknek köszönheti, ha túléli a családon belüli erőszak botrányt
Rengetegen keveredtek az utóbbi években szexuális zaklatási vagy családon belüli erőszakkal kapcsolatos botrányba, legtöbbjüket el is sodorta az ügy, Johnny Deppet viszont elkötelezett tömegek védik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik