Kultúra

A mozisok szerint a Disney magának köszönheti a Fekete Özvegy összeomlását

Disney
Disney
Szerintük el kéne végre felejteni a mozissal egyidejű online premiert.

A Fekete Özvegy 80 millió dolláros rekorbevétellel indított az Észak-Amerikában, viszont meglepetésre a második hétvégére visszaszorult a Space Jam: Új kezdet mögé. A Marvel legújabb szuperhősfilmjének ugyanis 67 százalékkal esett vissza a látógatószáma, ami elég komoly beszakadásnak számít egy ekkora blockbusternél – főleg, ha azt nézzük, hogy a kritikusok és a közönség is pozitívan fogadta (a Rotten Tomatoeson 81 százalékon, az Imdb-n pedig 6.9 ponton áll).

De ha nem a film minősége, akkor vajon mi állhat a háttérben?

Az amerikai mozisoknak megvan a határozott válasza a kérdésre, hogy ki a hibás: maga a Disney, pontosabban a gigastúdió (szerintük) elfuserált döntése, miszerint a mozis premierrel egyszerre mutatta be a filmet streamingszolgáltatóján, a Disney+-on is. A Disney a premierhétvégén még büszkén közölte, hogy ebből az online premierből 60 millió dolláros plusz bevétel érkezett, de a második hétvégén már nem frissítették ezt az összeget.

Az észak-amerikai mozisok szövetsége szerint ez az eset is egyértelműen rámutatott, hogy a több hónapos mozis exkluzivitás minden érdekelt fél számára sokkal jövedelmezébb, és reményüket fejezik ki, hogy a pandémia idején több stúdió által is kipróbált párhuzamos online és mozis premierek el fognak tűnni a járvánnyal együtt.

A filmről szóló kritikánkat itt olvashatják:

Kapcsolódó
A Fekete Özvegy a Marvel-filmek Halálos irambanja
A Halálos iramban-filmekben már komikusan sokat emlegetett család a Fekete Özvegy-filmnek is sokkal inkább a középpontja, mint a szokásos világmentés. Spoilermentes kritika.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik