Kultúra

Enyedi Ildikó új filmjét szeptembertől láthatják a magyar nézők

Mozinet
Mozinet
A legfontosabb cannes-i filmeket, köztük az Arany Pálmát elnyerő Titánt is moziban nézhetjük.

Múlt héten mutatták be a cannes-i filmfesztivál versenyprogramjában Enyedi Ildikó új filmjét, A feleségem történetét. Az amerikai kritikusok eléggé lehúzták, a francia kritikusok viszont oda voltak érte.

A feleségem története olyan pici rezdülésekkel dolgozik, amelyek követése nagy nézői befektetést igényel, de megéri vele menni

 írta Cannesból tudósító kollégánk, aki szerint nem volt feltétlenül a legszerencsésebb, hogy ezt a széles palettán megrajzolt, de értékeit apró részleteiben rejtő filmet a fesztivál végére ütemezték, amikor már mindenki borzasztóan fáradt és talán kevésbé képes a többet követelő darabokat befogadni. A hazai közönség hamarosan saját véleményt formálhat a filmről, ugyanis a magyar mozikban szeptember 23-tól lesz látható A feleségem története a Mozinet forgalmazásában.

A Mozinet más fontos filmeket is bemutat a cannes-i felhozatalból, például az Arany Pálmát elhozó Titánt, a legjobb rendezést elnyerő Anette-et, vagy A világ legrosszabb emberét, ami a legjobb színésznő díját kapja.

Kapcsolódó
A legdögösebb film nyert Cannes-ban
Alig bírtuk befogadni Cannes-ban a temérdek fantasztikus filmet idén. Íme a fesztivál díjazottjai és saját tízes toplistánk a vodkába áztatott lázálomtól a tehenek magánéletének bemutatásáig.

Emellett ők forgalmazzák majd Mundruczó Kornél Evolúcióját, amelynek szintén Cannes-ban volt a világpremierje, és lelkesen írtunk róla.

Kapcsolódó
Fullasztó mesterművel taglóztak le a magyarok Cannes-ban
Visszafojtott lélegzettel figyeltük Mundruczó Kornél és Wéber Kata új filmjét. Az Evolúció hősei közel járnak ahhoz, hogy eltemesse őket a múltjuk, de mintha volna még remény. Kritika.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik