Kultúra

A Fekete Özvegy berúgta az újraindulással küszködő mozik motorját is

Marvel Studios
Marvel Studios

Nyolcvanmillió dollárra becsülik a Fekete Özvegy nyitóhétvégi jegyárbevételét a hazai (USA+Kanada) piacon, jelentette be vasárnap a Walt Disney. Ez már közel olyan nagyságrend, amivel egy Marvel-mozi a járvány előtt számolhatott, ráadásul a nemzetközi piacokon bezsebelt hetvennyolcmillióval és a Disney+ streamingszolgáltató legalább hatvanmilliós megtekintési díjával együtt pedig még jobban néznek ki a számok: több mint kettőszáztizennyolcmillióval zárja bemutatója első hétvégéjét a film.

A stúdió közölte: a Star Wars: Skywalker kora 2019-es, vagyis pandémia előtti bemutatója óta debütáló film ekkora összeget még nem hozott. Az előző pandémiás rekorder a Universal Halálos iramban 9-e volt, mely néhány hete hetvenmillió dollárt produkált a nyitó hétvégéjén az észak-amerikai mozikban. A Fekete Özvegynek nem ez az egyetlen kapcsolata a Halálos irambannal: Natasha Romanoff törté netében is majdnem annyit emlegetik a családot, mint Vin Dieselék autós őrületében.

Kapcsolódó
A Fekete Özvegy a Marvel-filmek Halálos irambanja
A Halálos iramban-filmekben már komikusan sokat emlegetett család a Fekete Özvegy-filmnek is sokkal inkább a középpontja, mint a szokásos világmentés. Spoilermentes kritika.

A Scarlett Johansson címszereplésével forgatott film pedig megjárta a világjárványos hadak útját, eredetileg tavaly májusban mutatták volna be, de a covid miatt halasztani kellett, igaz, még így is kevesebb időre, mint sok más filmet, ami két-három évvel is csúszik a járvány miatt. A Disney úgy döntött, egyszerre több platformon is elérhetővé teszi a filmet, a mozik mellett 30 dolláros bérleti díjért megnézhették saját streamingcsatornája előfizetői is. A járvány kezdete óta a többplatformos filmbemutatók száma megugrott, a Disney már a Szörnyellát is így mutatta be, azonban Marvel-filmet elsőként mutattak be így, és úgy tűnik, a stratégia bevált, amiben persze része lehetett annak is, hogy a közönség két éve nem láthatott már friss Marvel-filmet.

A heti sikerlista második helyére az eddigi rekorder, a Halálos iramban 9 futott be 10,8 milliós hétvégi eredménnyel. A film három hét alatt Észak-Amerikában 141 milliót, a nemzetközi piacokon 400 milliót szedett össze, ezzel összesen már 541 milliónál jár. A harmadik és negyedik helyet szintén a Universal két filmje, a Bébi úr: Családi ügy (8,7 millió dollár) és a The Forever Purge című horror (6,7 millió dollár) szerezte meg. Az ötödik helyre a Hang nélkül 2 futott be hárommillióval, mellyel észak-amerikai jegyárbevétele 150 millióra nőtt, ezzel a pandémia idejének eddigi legjobbja lett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik