Kultúra

Menedzsere után Britney Spears jogi képviselője is lemondana

Frederic J. BROWN / AFP
Frederic J. BROWN / AFP
A Britney-ügy tovább dagad, menedzsere után most kirendelt jogi képviselője ajánlotta fel a lemondását.

Az egyre dagadó botrány kapcsán, ami az énekesnő bírósági vallomását követi, Britney Spears bíróság által kijelölt ügyvédje, Samuel Ingham felajánlotta lemondását.

Ingham 2008 óta képviselte Britney-t, azóta, amióta gyámság alá helyezték. Ám Spears júniusi bíróság előtti beszédében arról beszélt, hogy ő maga akarja megválasztani jogászcsapatát, és, hogy ügyvédje nem akarta, hogy beszéljen a bíróság előtt. A Loeb és Loeb ügyvédi iroda, mely Ingham munkáját segítette, szintén felajánlotta lemondását. Magyarázatot egyikük sem adott, ám döntésük nem sokkal az után érkezett, hogy Spears abuzívnak és traumatizálónak nevezte azt, hogy gondnokság alatt tartják.

Spears huszonhárom percben beszélt a bíróságnak mindarról, amin keresztülment, állítása szerint begyógyszerezték, akarata ellenére fellépésre kényszerítették, és megakadályozták, hogy gyerekei legyenek. Spears arra kérte a bíróságot, hogy vessen véget a gyámság alatt tartásának, ami tizenhárom éve nehezíti meg az életét, elvéve tőle a szabad döntés jogát minden fontos kérdésben. Beszédében ügyvédjét is említette, elmondta, hogy bár az elmúlt tizenhárom évben kialakult közöttük valamiféle bizalmi viszony, Ingham félt attól, hogy Spears bíróság elé álljon, és azt javasolta, ne tegye. Ingham 2019-ben 373 ezer dollárt keresett Spears képviseletével, aki egyébként a gyámsági ügy minden jogi költségét maga finanszírozza, azaz nemcsak a saját oldalát, az ellenfeleiét is.

Kapcsolódó
Lemondott Britney Spears menedzsere, miután az énekesnő azt mérlegeli, visszavonul
Larry Rudolph szerint nincs már szükség szakmai szolgáltatásaira.

Ingham a harmadik fél a héten, aki kilépne az ügyből, az énekesnő menedzsere, Larry Rudolph alig néhány órával Ingham előtt jelentette be távozását posztjáról, néhány nappal korábban pedig a Bessemer Trust nevű pénzügyi menedzsment cég jelezte, hogy nem kívánják továbbiakban Spears pénzügyeit gondozni, miután az énekesnő szeretné, ha nem lenne többé gyámság alatt. Ugyanakkor az énekesnő még csak vallomásában jelezte, hogy szeretne véget vetni a jelenlegi felállásnak, a hivatalos kérelmet még nem nyújtotta be. Következő meghallgatása július 14-én lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik