Kultúra

Quentin Tarantino úgy érzi, nem tett eleget, hogy megállítsa Harvey Weinsteint

JEROD HARRIS / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP
JEROD HARRIS / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP

A Joe Rogan Experience című podcast vendége volt Quentin Tarantino, aki többek között arról is beszélt, hogy mindenki tudott Harvey Weinstein zaklatási ügyeiről, mégsem tettek ellene akkoriban, írja a Buzzfeed. Tarantino, aki több filmben is együtt dolgozott a producerrel és egy „kibaszott apafiguraként” tekintett rá, elmondta, többet kellett volna tennie, például leülni Weinsteinnel beszélgetni.

Bárcsak leültem volna vele lefolytatni ezt a kellemetlen beszélgetést. Nem tudtam semmiféle nemi erőszakról vagy ilyesmiről, csak arról például, hogy az íróasztal körül kergeti a titkárnőt. Bárcsak elmondtam volna neki, hogy «Harvey, ezt nem teheted, mindent el fogsz cseszni». Nem hiszem, hogy bárki is beszélt volna vele ezekről

– mondta.

Tarantino szerint a legtöbben tudtak arról a szakmában, mi zajlik Weinstein irodájában egy-egy meghallgatáson, de a nemi erőszak nem merült fel ezen történetek hallatán. A rendező 2017-ben a New York Times-nak elmondta, hogy sokkolta és megdöbbentette, amikor először hallott Weinstein zaklatási ügyeiről 1995-ben Mira Sorvinótól, aki később maga is szexuális zaklatással vádolta a producert.

Harvey Weinsteinnek két fő szexuális zaklatási pere volt az elmúlt években. Az egyik, a New York-i már eljutott az ítélethirdetésig, a producer huszonhárom évet kapott szexuális zaklatásért és nemi erőszakért, jelenleg a New York állambeli Wende Büntetés-végrehajtási Intézetben tölti büntetését, mindeközben fellebbezése folyamatban van az ítélettel szemben. A második, Los Angeles-i per kapcsán született néhány hete az a döntés, hogy Weinsteint kiadják Los Angelesnek, ahol a szexuális bűncselekményei miatt újabb felelősségre vonás vár rá. Kiadatását és átszállítását több alkalommal elhalasztották hol a covidra, hol Weinstein egészségügyi problémáira hivatkozva, most azonban a bíró elutasította az újabb halasztási kérelmet.

Kapcsolódó
Harvey Weinsteint kiadják Los Angelesnek, hogy felelősségre vonhassák
Nem fogadták el halasztási kérelmét, így a jelenleg New Yorkban rá kiszabott huszonhárom évnyi büntetés mellé újabb éveket gyűjthet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik