Kultúra

Jön a tériszonyos tűzoltó szerelmi sztorija

Erdélyi Gábor
Erdélyi Gábor

Befejeződött Tiszeker Dániel új filmje, a Nagykarácsony forgatása. A januárban indult 41 napos munka a járvány miatt a márciusra tervezetthez képest végül most ért véget. A film főszereplője Arnold (Ötvös András), a többszörösen kitüntetett tűzoltó, akinek egy balul elsülő romantikus lánykérés következtében összeomlik az élete. Korábbi érdemeire való tekintettel kihelyezik egy karácsonyi vásárba ügyeletes tűzoltónak, ahol egy iskolai előadás előkészületeibe csöppen. Arnold utálja ezt a helyzetet: a karácsonyi felhajtást álszentnek, a műsort pedig idegesítőnek tartja. De a kezdeti csaták után megbékél a vásár furcsa árusaival és a gyerekelőadás szétszórt rendezőjével, Eszterrel (Zsigmond Emőke). Az érzelmileg felfokozott karácsonyi készülődés lassan rádöbbenti, nem csupán a tériszonyát kell legyőznie, hogy új életet kezdhessen.

Ötvös András és Zsigmond Emőke mellett Scherer Péter, Pokorny Lia, Rujder Vivien, Szabó Kimmel Tamás, Csuja Imre és Szerednyey Béla is láthatók lesznek a filmben, mely a tervek szerint november 25-én kerül a mozikba.

Kapcsolódó
Ötvös András: Nem változik meg az életed itthon attól, hogy filmvászonra kerülsz
A Becsúszó szerelem főszereplőjével a fociról és arról beszélgettünk, hogy ha arról lenne szó, nem habozna szakmát váltani.

Első játékfilmünk, a Sohavégetnemérős forgatása során rendkívül szerencsésnek éreztem magam, hogy 32 remek színésszel forgathatok, akkor még álmodni sem mertem arról, hogy a következő filmünkben ezt a számot csaknem megduplázzuk. Óriási öröm volt megálmodni a saját karácsonyi világunkat – saját vásárral, rengeteg gyerekszereplővel, lelkes stábtagokkal és fantasztikus színészekkel. Nem csoda, hogy a karácsonyi hangulat kitartott 5 hónapon át. Biztos vagyok benne, hogy a nézők érezni fogják a vásznon át azt a szeretet és odaadást, ahogy ez a film készült

– idézi a sajtóközlemény Tiszeker Dánielt, aki állandó munkatársaival dolgozott a filmen, Pataki Ádám operatőrrel, Mészáros Attila vágóval, Keszei Borbála jelmeztervezővel, Horváth Viktória és Nánássy Zsolt látványtervezőkkel és Kálmán Eszter díszlettervezővel. A forgatókönyvet a #Sohavégetnemérőst is jegyző Horváth András Dezső, Fehér Gáspár és Fehér Boldizsár írta. A zeneszerző Balázs Ádám, a film producerei Lévai Balázs és Osváth Gábor.

Kapcsolódó
karácsonyi film
Havazás nem, de műhó azért lesz az első magyar karácsonyi filmben
Nem meglepő, hogy az alkotók még idén decemberben szeretnék bemutatni a filmet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik