Kultúra

Steven Spielberg annyira megbékélt a Netflixszel, hogy szerződést kötött vele

Robyn Beck / AFP
Robyn Beck / AFP

Hosszú távú szerződést kötött a Netflix és Steven Spielberg produkciós cége, az Amblin Partners, mely évente több filmet is készít majd a streamingszolgáltató számára. A megállapodással a Netflix hozzáférést kap a filmszakma egyik leglegendásabb rendezőjéhez, és ezzel további előnyre tehet szert vetélytársaival szemben az egyre erősebb iparági versenyben.

A Deadline információja azért is lehet meglepő, mert alig két éve, hogy Spielberg nyilvánosan szót emelt a streamingszolgáltatók növekvő hatalmával szemben, sőt, arról is írtak akkor a lapok, hogy a cége azért lobbizott, hogy a Netflix filmjeit zárják ki az Oscar-díjra jelölt produkciók közül, igaz, ez utóbbi információt a rendező később cáfolta. Mégis a kommentárok szerint ez a mostani fejlemény egyértelmű jele annak, hogy megváltozott a helyzet Hollywoodban.

Spielberg cégének ugyan van egy hasonló szerződése az egyik hagyományos, nagy filmstúdióval, a Universal Picturesszel, de a Deadline szerint a kettő párhuzamosan fut majd, az Amblin Partners hol ide, hol oda készít majd filmeket. Így a rendező akár még azt is eldöntheti, mely filmjeit szánja vászonra, ami neki köztudottan fontos. Spielberg egyébként az utóbbi időben már közeledett a Netflixhez, hiszen a cége produkciója volt A chicagói 7-ek tárgyalása című film is, ez pedig most egy újabb fontos lépés a sorban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik