Kultúra

A Netflix sokatmondó képpel reagált a homofób törvényre

A történetet együtt írjuk – üzenték.

Több hazai médiavállalat is elítélte már a kedden elfogadott törvényt, amely összemossa a pedofíliát a homoszexualitással, és kortlátozná a nemváltoztatás vagy homoszexualitás megjelenítését és „népszerúsítését”. Az RTL Magyarország tiltakozásához csatlakozott a héten többek között az A+E Networks UK, az AMC, az HBO és a WarnerMedia, valamint a ViacomCBS. A vállalatok szerint a törvény súlyosan sérti a szólásszabadságot és kirekeszti a szexuális kisebbségeket a tömegmédiából, de ellentmond az emberi jogok és alapvető szabadságok védelméről szóló európai uniós egyezmény diszkrimináció tilalmáról szóló rendelkezéseinek is. Az RTL szerint ennek értelmében akár a Harry Pottert, a Jóbarátokat vagy a Szomszédokat is csak késő éjjel, 18-as karikával vetíthetik majd.

A Netflix most egy Facebook-poszttal fejezte ki a véleményét, a szívárvány színeivel válaszolva a kérdésre, hogy Ki nézi őket, majd hozzátéve:

A történetet együtt írjuk

Az egyik legnagyobb amerikai filmes szaklap egy cikkében feszegette a kérdést, hogy vajon fognak-e kivonulással fenyegetőzni válaszként hollywoodi vállalatok, amelyek korábban éltek már hasonló eszközökkel:

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik