Kultúra

Balázs Péter leköszönt, Orbán is elbúcsúztatta

Bugány János / MTI
Bugány János / MTI

Elbúcsúztatták Balázs Pétert, a Szolnoki Szigligeti Színházat 2007 óta vezető igazgatót a hétfői évadzáró társulati ülésen. Az eseményen mások mellett Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár köszöntötte őt. Szerinte végig következetes, a józan emberi értékekből nem engedő, megkérdőjelezhetetlenül magas színvonalú művészi és közösségi munka jellemzi a Balázs Péter igazgató által vezetett színházat – írja az MTI. Kiemelte: Balázs Péter igazgatósága idején a Szolnoki Szigligeti Színház látogatóinak száma folyamatosan nőtt, „a teltházas előadások népszerűsége irigylésre méltónak bizonyult”.

Az igazgató arról beszélt, a társulat a pandémia idején is együtt tudott maradni, a közönség „újra özönlik a színházba, szebben nem is zárulhatott volna az elmúlt eredményes tizennégy év, amelynek a színház minden tagja tevékeny részese volt”.

Orbán Viktor közös fotóval búcsúztatta Balázst:

Balázs Pétert 2007-ben nevezték ki a szolnoki színház igazgatójának. Akkor Szikora János, a korábbi színházigazgató színjátéknak nevezte az igazgatóválasztást, a Pécsi Országos Színházi Találkozó résztvevői pedig nyílt levélben tiltakoztak a szerintük szakmai szempontokat mellőző igazgatóválasztás ellen. A hvg.hu cikke szerint a tiltakozásra a polgármester úgy reagált, a felelősség Szolnoké, személy szerint az övé, ilyen levelekkel nem kívánnak foglalkozni, és „szégyen”, hogy Magyarországon ezek megszülethetnek, majd hozzátette: „nehogy már a farka csóválja a kutyát!”.

A Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója július 1-től Barabás Botond Jászai Mari-díjas színművész lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik