Kultúra

Akár a letartóztatás árán is kinyitná színházait Andrew Lloyd Webber

Angela Weiss / AFP
Angela Weiss / AFP
A legendás zeneszerző nagyon elszánt.

Bármi áron kinyitunk

– mondta el a Telegraphnak Andrew Lloyd Webber, aki akár a letartóztatást is vállalja, de kinyitja a színházait júniusban. Lloyd Webber Hamupipőke című musicaljét, melyet június 25-én kezdenének játszani a londoni West Enden, négy nappal a világjárvány miatti korlátozó intézkedések tervezett teljes feloldása után. A Covid-19-et okozó új típusú koronavírus új variánsai miatt azonban a dátum változhat – írja az MTI.

A színházak jelenleg csökkentett kapacitással, a nézők közötti biztonságos távolság megtartásával működnek. A 73 éves, legendás zeneszerző korábban arról nyilatkozott, hogy a nagyszabású előadásokat lehetetlen megtartani ilyen korlátozások mellett. Azt is mondta, lehetséges, hogy el kell adnia hat West End-i színházát, ha a korlátozások nem érnek véget.

A Hamupipőkét tavaly augusztusban tervezték bemutatni, az új dátum július 14. A zeneszerző korábbi műveit, Az operaház fantomját és a József és a színes, szélesvásznú álomkabátot is újra műsorra tűzné.

Lloyd Webber korábban is bizonyította, hogy nem ismer félelmet, ha a színházak újranyitásáról van szó: tavaly nyáron önként jelentkezett az Oxfordi Egyetem által fejlesztett vakcina tesztjére.

Bármit megteszek, hogy a kis és nagyszínházak újra kinyithassanak, és a zenészek és színészek visszatérhessenek dolgozni

– mondta akkor, és most is ebben a szellemben nyilatkozott.

Kapcsolódó
Andrew Lloyd Webber önként jelentkezett a koronavírus elleni oltóanyag tesztjére
Bármire hajlandó, hogy a színházak újra kinyissanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik