Kultúra

Az Amazon felvásárolta az MGM filmstúdiót

MGM
MGM

Május közepén mi is beszámoltunk róla, hogy az Amazon óriásvállalat tárgyalásokat folytat a hollywoodi MGM filmstúdió felvásárlására. Az üzlet kedden megköttetett, írja a Deadline. Az Amazon 8,45 milliárd dollárt fizet az MGM-ért, ami sok pénz, körülbelül 2418 milliárd forint.

Az MGM ugyanúgy filmstúdió marad, mint eddig, csak az Amazon csoporthoz fog tatozni, amely tervei szerint nagyobb elérést biztosít majd a stúdió katalógusához tartozó, több mint négyezer filmnek és 17 ezer tévésorozat-epizódnak, amelyek együtt összesen több mint 180 Oscar-díjat és 100 Emmy-díjat nyertek a filmtörténet folyamán.

A Metro-Golydwn-Mayer stúdió 1924 óta működik, amikor Marcus Loew producer egy vállalkozásban egyesítette a Metro, a Goldwyn és a Louis B. Mayer nevét viselő filmgyártó cégeket.

Az üzlettel tovább folytatódik a nagy szórakoztatóipari és techcégek összeolvadásának trendje, amelynek keretében legutóbb a Warner és a Discovery egyesült. Akkor részletesebben is írtunk a folyamatról:

Kapcsolódó
Mi a jelentősége az év legnagyobb médiaipari üzletének?
Az önálló cégben egyesülő WarnerMedia és a Discovery célja felvenni a versenyt a Netflixszel és a Disneyvel, és vezető erővé kinőni magát a nemzetközi streamingpiacon. De mit jelent pontosan ez az ügylet a résztvevőkre, illetve a nézőkre nézve?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik