Kultúra

Emily Blunt szerint a horrorfilmes alakítások is díjat érdemelnének

JASON MENDEZ / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP
JASON MENDEZ / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP

Emily Blunt mostanában nem tűnik túl elégedettnek, ha filmekről van szó. A mozikba nálunk június 10-én érkező Hang nélkül 2. című filmje kapcsán több problémája is akadt a színésznek. Na, nem magával a produkcióval, hanem először annak bemutatásával, majd azzal, hogy a Tökéletes hanghoz hasonló horrorfilmeket nem igazán éri díjeső.

Néhány hete írtunk róla, hogy Blunt és férje, a Hang nélkül 2-t író, illetve rendező John Krasinski kártérítést követel a Paramount Pictures-től, miután a stúdió úgy döntött, hogy korábban, már negyvenöt nappal a mozibemutató után streamelve is látható lesz a film. Bluntot és Krasinskit szerződésük szerint a film jegyeladási teljesítménye alapján illeti a bevétel, ezt minimalizálta viszont a Paramount új döntése, miszerint a Hang nélkül folytatását korábban mutatják be a Paramount + streamingszolgáltatón. A pár amiatt aggódott valószínűleg, hogy sok potenciális mozinéző inkább megvárja, míg a filmet már otthon is megnézhetik, hiszen ez költséghatékonyabb, mint elmenni moziba.

Kapcsolódó
Emily Blunték kártérítést követelnek a Hang nélkül folytatása miatt
A Paramount úgy döntött, hogy korábban, már negyvenöt nappal a mozibemutató után streamelve is látható lesz a film.

Bluntot most az zavarja, hogy a díjazótestületek gyakran figyelmen kívül hagyják a horrorokat, pedig szerinte ugyanúgy kéne kezelniük ezt is, mint a többi műfajt. Igaz, a színész 2018-ban megnyerte az amerikai színészszakszervezet által a legjobbnak tartott filmes, illetve főműsoridőben sugárzott televíziós alakításoknak járó, első SAG-díját (Screen Actors Guild-díj) a Hang nélkülben nyújtott legjobb női mellékszereplő kategóriában, alig várja, hogy több elismerést szerezzen az említett műfajban. A díj még Bluntot is meglepte, de ennek fényében reméli, hogy elérhető némi változás a horrorfilmek hányatott sorsában.

Megdöbbentem. John és én nevettünk rajta. Emlékszem, hogy hallom a nevemet, ahogy kimondják, én meg csak hátradőltem, készen állva, hogy mosolyogva megtapsoljam a díjazottat. Annyira meghatódtam, hogy az emberek valami többet láttak az egészben. Ez nem csak egy horrorfilm

– mesélte az Indiewire-nek.

Hozzátette, hogy a Paramount nagyon osztönözte őt és Krasinskit arra, hogy vegyenek részt a film első részének díjátadó kampányában, és reményei szerint hasonló figyelmet szentelnek a folytatásnak is a díjszezonban, főleg Millicent Simmondsnak is, aki szerinte rendkívüli teljesítményt nyújtott a filmben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik