Kultúra

Kevin Spacey pedofíliaügyben nyomozó rendőrként tér vissza a szakmába

Kevin Spacey úgy döntött, véget ért nem teljesen önkéntes száműzetése a filmszakmából. Amikor a metoo-ügy őt is elsodorta, csak kisebb, általában meglehetősen bizarr videókban láthattuk, élükön a saját szakállára forgatott karácsonyi videóival, most azonban úgy tűnik, hogy van már olyan rendező, aki nagy filmben is be meri vállalni a több mint húsz férfi által szexuális zaklatással vádolt Spacey-t és a vele járó PR-rémálmot, éspedig nem más, mint Franco Nero.

Az olasz bűnügyi drámában Spacey ugyanakkor nem lesz főszereplő, csak egy kisebb szerepet, egy nyomozót játszik majd, aki egy pedofíliával alaptalanul megvádolt férfi – őt játssza majd Nero – ügyében nyomoz. A rendező a projekt kapcsán azt nyilatkozta, remek színésznek tartja Spacey-t, és nagyon örül, hogy a színész elvállalta a szerepet. A filmben Nero felesége, Vanessa Redgrave is szerepel majd.

Kevin Spacey 2017-ben tűnt el a szakmából az után, hogy a Weinstein-ügy farvizén megszületett metoo-ügy során több mint húsz férfi vádolta meg szexuális zaklatással az egykor Spacey által vezetett londoni színház, az Old Vic dolgozói, fellépői közül. Spacey a mai napig tagad minden ellene felhozott vádat. Ennek ellenére az eset nyomán bukta a szerepét a Kártyavár című Netflix-sorozatban, Ridley Scott pedig egyenesen törölte, és más színésznek, Christopher Plummernek adta jeleneteit A világ összes pénze című filmjében, aki egyébként Oscar-jelölést kapott az alakításáért.

2018-ban egy Spacey elleni ügyben azért nem került sor vádemelésre, mert a felperes meghalt, egy másik, tavaly júliusi perben pedig ejtették az ügyet, mert a tizennyolc éves férfi, aki Spacey-t vádolta, nem akart tanúskodni az ügyben. 2020  szeptemberében Anthony Rapp színész és egy másik férfi szintén beperelte Spacey-t azzal, hogy a ’80-as években, amikor ők még csak tinédzserek voltak, Spacey szexuálisan zaklatta őket. Rapp már a 2017-es vádakkor is a vádlók között volt, elmondása szerint csak tizennégy éves volt, amikor Spacey zaklatta. Spacey nyilatkozatában azt mondta, nem emlékszik az esetre, ennek ellenére bocsánatot kért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik