Kultúra

Lady Gagát terhesen tette ki egy sarkon a producer, aki 19 évesen megerőszakolta

Mark Ralston / AFP
Mark Ralston / AFP
Egy műsorban mesélt arról, milyen pokoli nehéz a gyógyulás a traumából.

Lady Gaga azok közé a sztárok közé tartozik, akik régóta nyíltan beszélnek a pályájuk során elszenvedett traumáikról és arról, hogy küzdenek a mentális egészségük visszanyeréséért vagy megőrzéséért. Az énekesnő – eredeti nevén Stefani Joanne Angelina Germanotta – ezúttal az Oprah Winfrey és Harry herceg által vezetett The Me You Can’T See című műsorban mesélte el minden eddiginél részletesebben, miken ment át. Mint mondta, nagyon súlyos időszakokat élt meg lelkileg, és ezen még mindig dolgoznia kell. És próbál a tapasztalataiból valamit visszaadni, ahelyett, hogy csak elzárná valahova magában, és színlelne a világ előtt.

Az Apple TV+ műsorában felidézte, hogy 19 éves korában súlyos szexuális zaklatásnak volt kitéve egy producer részéről. Ezzel a traumával ő is csak akkor tudott igazán szembenézni, miután „totális pszichotikus összeomlással” kórházba szállították és a pszichiáterrel való beszélgetések során rájött, hogy a fájdalmai nem pusztán fizikaiak.

Rájöttem, hogy ugyanazt a fájdalmat érzem, mint akkor, amikor az, aki megerőszakolt, kirakott terhesen egy utcasarkon, a szüleim háza előtt, mert rosszul voltam és hánytam. Mert bántalmazva voltam – hónapokig be voltam zárva egy stúdióba

– mondta Gaga, aki arról is beszélt, hogy soha többé nem akar találkozni bántalmazójával, de nem is akarja megnevezni.

Nagyon is létezik olyan, hogy úgy érzed, egy fekete felhő követ mindenhova és azt súgja neked, hogy nem érsz semmit, és meg kéne halnod. Volt, hogy üvöltöztem és nekivagdostam magam a falnak… De tudod, miért nem jó önmagadat bántani? Mert attól csak rosszabb lesz. Azt gondolod, hogy megkönnyebbülsz, mert legalább megmutatod valakinek, micsoda fájdalmat élsz át. De nem segít. Ne mutasd, inkább mondd el valakinek

– mondja az énekesnő, hangsúlyozva, hogy a gyógyulás nem egyirányú folyamat, vannak megtorpanások és visszaesések, amiket ő is átél a mai napig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik