Kultúra

Tíz hónappal halála után jelenik meg John le Carré utolsó regénye

Claudio BRESCIANI / TT News Agency / AFP / Sweden OUT
Claudio BRESCIANI / TT News Agency / AFP / Sweden OUT

Posztumusz John le Carré-regény jelenik meg októberben, tíz hónappal a kémtörténetek írójának halála után. A könyv amerikai kiadója, a Viking szerdai közlése szerint a Silverview, John le Carré 26. regénye október 12-én kerül a boltokba, azon a héten, amikor a szerző 90 éves lenne – írja az MTI.

Ez az egyetlen, teljes, befejezett regény, amely John le Carré halála után kiadatlan maradt. Központi figurája egy kisvárosi könyvkereskedő, aki kémhistóriába keveredik. Az író fia, Nick Cornwell szerint a Silverview autentikus John le Carré-könyv, „csodálatos és méltó utolsó regénynek” nevezte. Le Carré hazai kiadója, az Agave Könyvek a Facebookon jelezte, hogy terveik szerint magyarul 2022 tavaszán jelenhet meg a könyv.

Le Carré, aki David Cornwell néven született, a hidegháború és az azt követő évek erkölcsileg kétes kémvilágát mutatta be könyveiben, többek között A kém, aki bejött a hidegről és a Suszter, szabó, baka, kém című történetekben. Életében utoljára kiadott könyve a 2019-ben megjelent Ügynök a terepen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik