Kultúra

Szexuális zaklatás miatt nyomozás indult a rapper T.I. és felesége ellen

FRAZER HARRISON / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP
FRAZER HARRISON / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP

Elindult a nyomozás Los Angelesben T.I. és felesége, Tameka Harris ellen, akiket több nő is azzal vádolt, hogy a pár bekábítószerezte, majd szexuálisan bántalmazta őket, írja a New York Times. A rapper és szintén zenész felesége tagadta a vádakat.

Két hónappal ezelőtt mi is megírtuk, hogy a Clifford Harris néven született rapper és felesége a gyanú szerint akarata ellenére bedrogozott, szexuálisan zaklatott, megfenyegetett és hasonló dolgokat tett tizenegy nővel. Ennek következtében a Marvelnél úgy döntöttek, nem szerepeltetik T.I-t A Hangya következő részében.

A nyomozás egy 2005-ös eset alapján folyik, melynek kapcsán a neve elhallgatását kérő, feljelentő nő azzal vádolja a a rappert és feleségét hogy bekábítószerezték, majd T.I. – felesége jelenlétében – megerőszakolta őt. A felejelentő szerint, aki az életét megváltoztató traumának nevezte az esetet, a párral egy Los Angeles-i klubban találkozott, ahol Tameka Harris állítólag italt kínált neki. Erről később úgy vélte, hogy belekeverhettek valamit, amely cselekvésképtelenné tette őt, majd T.I. egy hotelszobában megerőszakolta. A pár tagadta, hogy nem konszenzuson alapult a szexuális együttlét.

Bár az elévülési idő a legtöbb Los Angeles-i nemi erőszak esetében 2017 előtt általában tíz év, Tyrone A. Blackburn, több, a rappert és feleségét megvádoló nő képviselő ügyvédje elmondta, hogy vannak olyan kivételek, amelyek lehetővé teszik a hatóságok számára a régebbi ügyekben való nyomozást, ahogyan azt nemrég tették Harvey Weinstein ügyében is. A hollywoodi producer ellen egy több mint egy évtizeddel ezelőtt történt incidens kapcsán emeltek vádat.

Steve Sadow, T.I. és felesége ügyvédje elmondta, hogy a Los Angeles-i rendőrség vagy „az ország bármely más joghatóságának egyik bűnüldözési tagja sem” vette fel velük a kapcsolatot. Hozzátette, hogy a feljelentést tevő nő névtelensége „megakadályozta, hogy olyan helyzetben legyünk, hogy megerősíthessük vagy megcáfolhassuk állításait, esetleg megvizsgálhassuk”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik