Kultúra koronavírus

Újranyit a Játékszín

Május 22-én újranyit a Játékszín, majd az első pótelőadásszéria után nyári vendégjáték-sorozatot kezdenek a színház művészei. Szeptember közepéig tizennégy helyszínen huszonhét előadást játszik a színház olyan művészek közreműködésével, mint Hernádi Judit, Szulák Andrea, Lévay Viktória, Lengyel Tamás, Nagy Sándor és Szerednyey Béla – olvasható a Játékszín MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a hosszan tartó zárlat időszakában a szabadtéri színpadok a szokottnál is nagyobb érdeklődést mutattak a Játékszín produkciói iránt, így az idén nyáron nagyszabású vendégjáték-sorozatot játszik a színház. A turné június 2-án a Városmajori Szabadtéri Színpadon indul, majd további tizenhárom helyszínre tíz előadást visznek el.

A zárlat feloldása után a Játékszín megkezdte a felújítópróbákat. A budai színpadon Charlie Chaplin Nagyvárosi fények című filmjének különleges, néma adaptációjával kezdenek Szente Vajk rendezésében. A csavargót Nagy Sándor alakítja, partnerei Csonka András, Gáspár Kata, Kolovratnik Krisztián, Túri Lajos Péter, valamint Zsurzs Kati.

A nyári szabadtéri repertoár tízféle produkciója között van többek között a Gálvölgyi János által rendezett Hatan pizsamában című darab, A szőke ciklon című Rejtő-mű, a Teljesen idegenek és az Életrevalók című filmadaptáció, valamint a Menopauza című musical is.

A színháztermi esték sorát május 22-én egy hatelőadásos széria nyitja a Menopauza című előadásból. A Hernádi Judit, Szulák Andrea/Falusi Mariann, Náray Erika és Tóth Enikő szereplésével látható musical-sorozat az ősszel és télen elmaradt alkalmak pótlása lesz. A hónap végén látható még a Dolgok, amikért érdemes élni, az Életrevalók, zárásként pedig a Kölcsönlakás.

Az új járványügyi rendelkezések értelmében a közönség védettségi igazolvány és személyazonosságot igazoló fényképes igazolvány felmutatásával vehet részt a Játékszín beltéri előadásain, emellett a maszk használata is kötelező. Az őszi-téli előadásokra megváltott jegyek érvényesek az adott dátumhoz rendelt pótelőadásra, az eredeti jeggyel várják a nézőket a színházba. A Teréz körúton május 5-én 13 órakor nyílik a jegypénztár – áll a közleményben.

Mondjunk nemet a melankóliára!
Hisz minden nap eggyel közelebb visz minket a találkozáshoz. 💙

Közzétette: Játékszín – 2021. március 22., hétfő

Ajánlott videó

Olvasói sztorik