Kultúra

Mocskos és felszabadult, színészkedés nélkül – klippremier

A három éve alakult grunge rock trió, az Abigél azt a szokatlan megoldást választotta, hogy első albumát csak CD-n lehet egyelőre megszerezni, a digitális formátummal még vártak: „Szerettük volna addig kitolni, ameddig csak lehet. Ennek egyszerű okai vannak, egyrészt a koncertmentes időszak alatt is még meg tudunk osztani dalokat, másrészt várnunk kellett, amíg elkészül a videoklip is, addig pedig az igazi oldschool arcok pörgethetik a CD-t” – indokolták a lépést.

Most viszont elkészült a klip végre a Mary Jane című számhoz, mely még az egy évvel ezelőtti alkotótáborban született:

A Mary Jane teljesen elütött a korábbi hangvételű anyagainktól, így már az dalírás közben is elkezdtünk azon gondolkodni, hogy mindenképpen jó lenne valamiféle vizuális anyaggal előrukkolni a dal mellé. Eddig csak egy klipünk jelent meg, ami egy élő koncertfelvétel, egysnittes anyag (Seems Like), viszont a Mary Jane esetében teljesen az ellenkezőjét szerettük volna csinálni

– mondták a spontán anyagokat is tartalmazó klipről.

Az volt a cél, hogy a megszokottól eltérő, mocskosabb és felszabadultabb felvételek készüljenek, ahol nem játsszuk meg magunkat és nincs szó színészkedésről. A képivilág teljes mértékben reflektál a szövegre, ahol pont a képmutatásról és a társadalom által elvárt normák megszegéséről van szó.

A klipet Zsoldos Dávid rendezte és vágta, Ipolyi-Gáts Hunor basszusgitárossal együtt.

Az Abigél közben már a második albumát tervezi, és a tagok remélik, még a nyáron visszatérhetnek a koncertszínpadokra is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik