Kultúra filéző

Különböző színű tálcákkal különíti el oltott és oltatlan vendégeit egy veszprémi étterem

MATTHIAS BEIN / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP
MATTHIAS BEIN / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP

Keddtől nyitva van a veszprémi Historia Hangvilla Étterem, Kávézó és Rendezvényközpont. A Blikk vette észre, hogy a nyitásról szóló Facebook-posztjában az étterem megkéri a védettségi igazolvánnyal rendelkező vendégeket, hogy a barna tálcákat használják. Ők az ételeket elfogyaszthatják a teraszon vagy a belső térben, illetve kérhetik azokat elvitelre. A védettségi igazolvánnyal nem rendelkező vendégeket ugyanakkor arra kérik, fehér tálcát vegyenek el, és a teraszon egyenek, vagy kérjenek elvitelre.

A kommentek között elszabadultak az indulatok.

Valaki sárga csillagos képet posztolt „oltatlan” felirattal, más szerint az éttermi szabályozás „emberileg óriási bukta”. Sokan azt írják, védettségi igazolvánnyal sem ülnének be erre a helyre ezek után.

Az étterem új posztban válaszolt. Ebben azt írják, senkit nem szerettek volna megbántani, de nincs kapacitásuk egyesével ellenőrizni minden vendég oltási igazolását, és nem is akarják ezzel zavarni őket. Mivel önkiszolgáló étteremként működnek, muszáj megnyitniuk a belső teret is, ha viszont megszegnék a korlátozásokat, egymillió forintig terjedő bírságot kellene fizetniük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik