Kultúra

Téves felvételi követelmények szerepeltek az SZFE honlapján

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Érdeklődésünk után visszaállították az eredeti állapotot.

Egy felháborodott olvasónk hívta fel a héten figyelmünket arra, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem honlapján váratlanul megváltoztak a vizsgakövetelmények:

Idén felvételizek prózai színész szakra és eddig úgy készültem ahogy a felvételi követelményben benne volt. Három monológ, egy vers, egy dal, belépő etüd, illetve a bemutatkozó videót is elküldtem. Ma felmegyek a weboldalra és ezt látom: hét vers, három dal, erre módosították a követelményt

– írta, hozzátéve, hogy ő mint felvételiző semmiféle tájékoztatást nem kapott a változtatásokról. Ráadásul a legtöbb diák által használt felvi.hu-n továbbra is a régi követelmények szerepeltek, semmiféle nyoma nem volt a módosításoknak. Kérdéseinkkel megkerestük az erőszakos modellváltáson átesett SZFE sajtóosztályát, arról érdeklődve, hogy

  • Mikor módosították a követelményeket? A módosításokról tájékoztatták-e az idén vizsgázókat, vagy csak a honlapon írták át a követelménylistát?
  • Nem tartják-e megtévesztőnek, hogy a sok felvételiző által tájékozódásra használt felvi.hu-n jelenleg (szerda reggel) is a régi követelménylista szerepel?
  • Mi az oka, hogy egy felvételi időszak folyamán módosítják a követelményeket? Nem érzik-e úgy, hogy egy ilyen lépés miatt sokan rosszul fognak készülni a vizsgára?

Azt a választ kaptuk, hogy pusztán hibáról van szó, amit levelünk nyomán orvosoltak is:

A Színház- és Filmművészeti Egyetemen az idei mellett, egyidőben zajlik a jövő évi felvételi követelményekkel kapcsolatos előkészítő munka. Ennek eredményeként került ki egy félreértés miatt az olvasójuk által jogosan kifogásolt változtatás. Természetesen a felvi.hu-n közzétett követelmények vonatkoznak az idei felvételi eljárásra. A honlapon az eredeti állapotot visszaállítottuk. Köszönjük az észrevételt.

Meg is néztük, a honlapon csütörtök reggelre tényleg újra az eredeti követelmények szerepeltek. Nem ez az első adminisztratív bakija az egyetemnek az idei vizsgákkal kapcsolatban: néhány hete tévedésből az összes, azonos szakra felvételiző e-mail-címét elküldték például a jelentkezőknek, majd kétszer is hibás információkat küldtek körbe, ami miatt akkor is magyarázkodásra kényszerültek.

Kapcsolódó
Előbb a felvételizők címét, majd téves információkat küldött körbe az új SZFE
Olykor még akadozik az átalakult Színművészeti Egyetem napi működése.

Bár a régi oktatók nagy része már elhagyta az egyetemet, létrehozva az iskola eredeti szellemiségét tovább vinni akaró Freeszfe Egyesületet, a jogi küzdelmek még nem zárultak le. Az SZFE autonómiájának megsértésével kapcsolatos panasz már tavaly ősz óta az Alkotmánybíróság előtt van, a legutolsó fejlemény pedig az, hogy a Fővárosi Ítélőtábla után a Kúria is megerősítette, hogy jogos volt az oktatók sztrájkja.

Kapcsolódó
Kúria: jogszerű volt az SZFE tanárainak sztrájkja
Ezzel megerősítették, amit a Fővárosi Ítélőtábla már kétszer is kimondott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik