Kultúra

Előbb a felvételizők címét, majd téves információkat küldött körbe az új SZFE

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Nyilvános címzettlistával, az adott szakra felvételiző személyek látható e-mail-címével küldött levelet április 14-én a Színház- és Filmművészeti Egyetem a jelentkezőknek. Az alapvető adatvédelmi probléma mellett más baj is volt a levéllel, mert 2011 májusára tervezett vizsgát említettek benne. A hvg.hu információi szerint később érkezett a helyesbítő levél Sára Balázstól, az SZFE új filmes intézetének vezetőjétől arról, hogy a felvételi vizsga dátuma természetesen 2021. május.

Egy nappal később, április 15-én az SZFE újabb leveleket küldött a felvételizőknek. Az első alapján nagyon rövid határidővel, április 18-ig vártak volna minden szükséges önéletrajzot, motivációs levelet, esetleges bemutatkozó videót és filmet, valamint a felvételi díját is addig kellett volna befizetni. Nem sokkal később újabb levelet küldtek arról, hogy a korábban megadott, április 18-hoz képest későbbi időpontok az irányadók a jelentkezés szempontjából (kivéve a vizsgadíj megfizetését, mert azt tényleg be kellett fizetni múlt vasárnapig).

Februárban írtuk meg, hogy idén reklámkampányban toborzott jelentkezőket az átalakult, modellváltáson átesett SZFE, ahol korábban mindig túljelentkezés volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik