Kultúra koronavírus

Van olyan budapesti színház, ami biztos, hogy nem nyit ki még májusban

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Orbán Viktor mai rádióinterjújában arról beszélt, hogy négymillió beoltottnál – ezt jövő hétre várják a kormányban –  kinyithatnak mások mellett a színházak is.

Ezzel kapcsolatban a Telex megkeresett több budapesti színházat, ahonnan alapvetően visszafogott válaszokat kapott. Az Örkény például kijelentette: ők nem fognak kinyitni.

A nyitás lehetősége egybeesik a kőszínházi évad végével. Az Örkény a járvány során közönsége és munkatársai védelme érdekében mindvégig az óvatosság felé hajlott, most is így gondolkodunk. Ma annyi mondható ki bizonyosan, hogy május folyamán nem tervezünk nyitni”

– írták.

  • A Radnóti hasonló szellemben válaszolta, hogy „minden a későbbi bejelentésektől függ, de alapvetően számolnak nyári szünettel.”
  • Vígszínház pedig azt írta: „örülünk, hogy egyáltalán gondolkodhatunk az újranyitásról, de több információra van szükségünk. A pontos szabályozás és jogi keretrendszer ismeretében tudjuk felmérni a lehetőségeinket.
  • A Katona József Színházban is próbálnak, a biztonságos színházlátogatás megteremtéséhez pedig „megfelelő felkészülési időt kell hagyni.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik