Kultúra koronavírus

Bödőcs Tibor: Megszakad a szívünk

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
A humorista a koronavírusban elhunyt kismamáról írt, akihez a gyerekei bölcsődébe jártak.

Meghalt három gyerekem bölcsis nénije, családi barátunk, Zsuzsa „néni”. Róla írtak tegnap az újságok.  Meghalt harmincnégy évesen. Egy másfél éves kislány és egy koraszülött kisfiú maradt anyuka nélkül. Megszakad a szívünk. Oltassák be magukat!

– írja Facebook-oldalán Bödőcs Tibor.

A Telex cikke szerint az áldozat 30 hetes terhes volt, amikor az orvosok császármetszést végeztek rajta, majd lélegeztetőgépre tették. A legutóbb óvónőként dolgozó pedagógus barátnője szerint a kisbaba egészséges, elérte a 2 kg-ot, apukája most kezdhet bejárni hozzá a kórházba, és nemsokára hazaviheti.

„Soha nem fogjuk megtudni, hogy ha sokkal több tesztet végeznek, ha alapos kontaktkutatás lett volna, ha máshogy zárunk és máskor, ha az orvosok, az ápolók szabadon elmondhatják, ha a cégek TAO-jukat a kórházaknak is ajánlhatták volna, ha az elmúlt 30 (150? 1000?) évben a minél több embernek legyen elviselhető az élet jegyében politizáltak volna kies hazánk urai… akkor mennyi áldozat lenne, lett volna” – fogalmaz a Bödőcs, aki így emlékezik Zsuzsára:

Ritka, mikor valaki annyira a helyén van, mint ahogy Ő ott volt: a gyerekek között. Harminc kis Napóleont és Honthy Hannát tartott féken könnyedén, és mosolyogva oldott meg mindent, aminek mi a felébe is beleőszülnénk.  Aki annyi kicsit tanított járni, beszélni, a saját gyerekeit nem láthatja felnőni, nem láthatja őket az első nap az iskolában, nem csapják rá az ajtót kamasz korukban, nem mutathatják be neki az első szerelmüket. Nagyon fog hiányozni és mindig emlékezni fogunk rá!

A családot ezen az alapítványon keresztül támogathatja, aki tudja és szeretné.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik