Kultúra filéző

Budapesten nyitja első európai éttermét Wolfgang Puck, a világhírű hollywoodi séf

Nagy Péter
Nagy Péter
Az együttműködés keretében a Michelin-csillagos séf, Wolfgang Puck a Matild Palotában nyitja meg első európai Spago éttermét, valamint vezetésével születik újjá a Belváros történelmi kávéháza, és nyitja meg kapuit egy különleges tetőtéri bár is a felújított épületben.

A Wolfgang Puck Fine Dining Group szerdán bejelentette stratégiai partnerségi megállapodását a nyár elején megnyíló budapesti Matild Palotával, amelynek keretében a világhírű mesterszakács, Wolfgang Puck veszi át a Belvárosi palota teljes gasztronómiai irányítását.

Az osztrák származású Puck fiatal szakácsként Franciaország legnevesebb éttermeiben helyezkedett el, majd 24 évesen az Egyesült Államokba költözött. Mára Wolfgang Puck nevét sokan a merész, innovatív konyhaművészeti stílussal társítják, amely Amerika és végül az egész világ fine dining iparágát újradefiniálta. Sok év elteltével Puck most három különleges helyszínnel és gasztrokoncepcióval tér vissza új közép-európai otthonába, a Matild Palotába, ahol a konyhai csapatát magyar séfek erősítik.

Spago by Wolfgang Puck

Az első a Váci utca és a Duna utca sarkán, a Matild Palotában található Spago by Wolfgang Puck, amelyről azt írják a sajtóközleményben, hogy modern dizájnnal, lounge résszel, és a Duna utcára nyíló terasszal várja majd a vendégeit. A Spago merőben új gasztronómiai kultúrát ígér, ötvözve a világhírű séf kaliforniai konyhaművészetét, a tehetséges hazai séfek tudását, a magyar hagyományokat és helyi alapanyagokat.

Valerie Macon / AFP Wolfgang Puck a konyhában a 2019-es Oscar-gála előtt

Az első Spago 1982-ben a kaliforniai West Hollywoodban nyitott meg, majd 1997-ben a Beverly Hills-i Canon Drive-hoz költözött, és számos elismerésben részesült: megkapta az AAA Négy Gyémánt Díjat és további két Michelin-csillagot is elnyert a Michelin Guide-Los Angeles jóvoltából.

Matild Café & Cabaret

A második a sorban a Matild Café & Cabaret lesz, amely szeptemberben nyit, és Európa egyik ikonikus történelmi kávéházának, az eredetileg 1901-ben alapított Belvárosi Kávéháznak az újragondolása, amely egykoron Budapest kedvelt társasági helyszíne volt.

Azt írják, a több mint egy évszázaddal ezelőtt megnyitott kávéház most korhű pompájában születik újjá a Matild Palota épületében, hogy „a klasszikus szecessziós kávéház kulturális örökségét megőrizve kínáljon maradandó élményeket”.

The Duchess

A harmadik a The Duchess névre keresztelt tetőtéri italbár, amit Klotild Mária főhercegné ihletett, akinek megbízásából kiegészítették a Matild Palotát egy rejtett tetőrésszel, amely a dekadens mozgalom találkahelyéül szolgált.

Nagy Péter A tetőtéri italbár

A most megkötött partnerségi megállapodás kiterjed a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest üzleti és társasági eseményeinek cateringjére, valamint a szobaszervizre is, így a szálloda vendégei is Puck kínálatából választhatnak.

Már régóta vártam a megfelelő partnerre és időpontra, hogy visszatérhessek Közép-Európába. Nagy örömömre szolgál, hogy végre megtaláltam új otthonomat, a Duna királynőjét, Budapest gyönyörű városát. Nagyon várom már, hogy új gasztronómiai élményekkel gazdagítsam a város lakosait és az ide látogató nemzetközi utazókat

– mondta Wolfgang Puck.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik