Kultúra

Brad Pitt és Laura Dern is díjat ad ád a moziszerű közvetítést beígérő Oscar-gálán

FRAZER HARRISON / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP
FRAZER HARRISON / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP

A hagyományokhoz híven a színészi kategóriák tavalyi győztesei, Joaquin Phoenix, Renée Zellweger, Brad Pitt és Laura Dern, valamint Bong Dzsun Ho, Halle Berry és Harrison Ford is díjátadóként működik közre a 93. Oscar-gálán, melyet április 25-én rendeznek meg a Los Angeles-i Dolby Színházban és az Union Pályaudvaron.

A gála producerei, Jesse Collins, Stacey Sher és Steven Soderbergh hétfőn jelentették be annak a tizenöt hírességnek a nevét, akik díjátadóként csatlakoznak a rendhagyó műsorhoz. Az átadók között szerepel még Angela Bassett, Don Cheadle, Bryan Cranston, Regina King, Marlee Matlin, Rita Moreno, Reese Witherspoon és Zendaya.

A producerek korábbi ígérete szerint az egész közvetítés olyan lesz, mintha egy valódi filmet nézne a közönség. Tartva magunkat a moziszerű díjátadó megközelítéshez, igazi sztárparádét állítottunk össze

– jegyezte meg a trió.

Az Oscar-díjátadón érintett alkotók Londonból, Párizsból és valószínűleg más európai városokból is bekapcsolódhatnak majd. A gálát, amelynek további résztvevőit később jelentik be, az ABC csatorna fogja közvetíteni.

Korábban mi is írtunk róla, hogy a jelöltek közül sokan tartózkodnak az Egyesült Államokon kívül, a legjobb film kategóriában is díjesélyes Ígéretes fiatal nő című alkotás kilenc jelöltje, köztük a rendező Emerald Fennell és a főszereplő Carey Mulligan is Nagy-Britanniában él, ahol a jövő héttől május közepéig megtiltották a nem létfontosságú külföldi utazásokat. A legjobb nemzetközi film kategóriában jelölt produkciók képviselőinek Dániából, Hongkongból, Romániából, Tunéziából és Boszniából szintén nehézségekbe ütközik az utazása. A mintegy 200 Oscar-jelölt közül másoknak is gondot jelent, hogy egy utazás miatt vállalniuk kellene a karantént, a Kaliforniába érkezőknek ugyanis tíz napra karanténba kell vonulniuk, a külföldről Amerikába érkezőknek pedig szintén különböző karanténszabályoknak kell megfelelniük.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik