Kultúra

Verebes István: Részemről kurvaság volt a Heti Hetes

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

A 73 éves Verebes István egyelőre várja az oltást, de jól érzi magát a karanténban. „Felajánlottak ugyan egy bizonyos fajtát, de azt én nem fogadtam el, inkább kivárom azt, amelyet én szeretnék. Remélem, április végéig belém nyomják” – mondta oltásügyben a Blikknek.

Az interjúban Verebes elárulja, hogy annak idején fia londoni egyetemének költségei miatt vállalta el a szereplést a Heti Hetesben – „mondjuk ki, kurvaság volt ez a részemről” –, a műsorból pedig Bajor Imrével volt a legközelebbi kapcsolatban, aki nagyon hiányzik neki. Havas Henrikről az mondta, régen az ország legjobb riportere volt, de a Heti Hetes elrontotta.

Eljutottam oda, hogy kibírhatatlannak tartom a képernyőn, idegesít a modortalansága, a slampossága, a narcizmusa

– nyilatkozta Havasról, de vele is, ahogy a többiekkel a csapatból, kollegiális viszonyban van.

Kapcsolódó
A Heti Hetes főszerkesztője elárulta, mikor akarta cenzúrázni a műsort az RTL Klub
Ónódi György szerint mindössze egyszer történt ilyen.

Verebes a színházi világban zajló konfliktusokat és az SZFE-ügyet is kommentálta. „Akik most sértettségükben letarolják a pályát, aljasul, ostobán és ráadásul törvénytelenül teszik a dolgukat, de azt kell, hogy mondjam, az ő sértettségük nem indokolatlan” – fogalmazott. Hozzátette, a megosztottságot a politika csak kihasználta, de nem az idézte elő, „nem kell a zsidókat deportálni, elég rájuk zárni az ajtót és megölik egymást”.

Egykori híres barátai közül Marton Lászlóról azt mondta, mindenképp elítélendők azok a zaklatások, amelyeket elkövetett, de „emiatt nem lehet egy egész életpályát a szemétdombra dobni”. Mikor utoljára belenézett a szemébe, látta, hogy hamarosan meg fog halni.

Eperjes Károlyról pedig annyit mondott:

Nem beszélgetünk, mára kimértté vált a viszonyunk. Ennek is a Heti Hetes az oka, ott ugyanis egyszer egy híres barátjáról úgy beszéltem, ami neki nagyon nem tetszhetett. Azóta ott fúr, ahová csak elér a keze.

Kapcsolódó
Eperjes Károly: Istennek hála, hogy van nekünk Viktor, mások is rádöbbennek majd
Hit, Isten, hit, család, hit, nemzet, hit, színészet, hit, foci, hit, politika, hit: Viktor. Staubtól himnuszig. Nagyinterjú.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik