Kultúra

A Heti Hetes főszerkesztője elárulta, mikor akarta cenzúrázni a műsort az RTL Klub

Berecz Valter / 24.hu
Berecz Valter / 24.hu

Huszonegy évvel a Heti Hetes elindulása, és három évvel a megszűnése után a Partizán egy asztalhoz ültette a műsor öt egykori alapszereplőjét. Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Hajós András, Havas Henrik és Kéri László mellé hatodiknak Ónódi György, a műsor főszerkesztője ült be, akit Gulyás Márton műsorvezető arról is megkérdezett, hányszor és milyen mértékben akart beleszólni az RTL Klub abba, mi kerülhet adásba a Heti Hetesben.

Gulyás a kérdésében Árpa Attila könyvére hivatkozott, aki a csatorna akkori producereként 1999-ben javasolta Ónódinak, hogy német mintára indítsanak saját közéleti-szórakoztató műsort. Árpa azt írta, ahogy a Heti Hetes egyre népszerűbb lett, egyre többen akartak az RTL Klub részéről bent ülni az új adások átvételénél, és rendszeresen érkeztek különböző kérések az elhangzott poénokkal, témákkal kapcsolatban.

Ónódi viszont a Partizán műsorában azt állította, a műsor tizennyolc éves történetében mindössze egyetlen alkalommal akart valamit kivágatni a csatorna részéről Kolosi Péter programigazgató. Ez sem politikai ügy volt: a Hallássérültek Világnapja alkalmából Ónódi jeltolmács kíséretével vette fel és vágta készre az egyik adást, Kolosi viszont ki akarta vágatni a jelelést. Ónódi időhiányra hivatkozva ezt visszautasította, és végül nem is változtattak az adáson.

A Partizán teljes műsora a YouTube-on megtekinthető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik