Kultúra

Siófok és Balatonboglár sem zárkózna el a Balaton Sound befogadásától

Bodnár Boglárka / MTI
Bodnár Boglárka / MTI
Fonyód és Balatonlelle viszont nem tart igényt újabb fesztiválra.

Azt már egy hónapja megírtuk, hogy Zamárdi hosszú távon szeretné kivezetni a fesztiválokat. Egy ideje pedig azt is lehet tudni, hogy a Balaton Sound az idén elmarad a járvány miatt, és jövőre rendezik meg utoljára Zamárdiban.

Már a választási kampányban is téma volt a fesztiválok kivezetése a városból, és most egyetértés született a képviselő-testületben erről, ugyanis a település „elfáradt” a rengeteg embert a településre vonzó rendezvényben

– idézi Csákovics Gyulát, a város polgármesterét a Somogy Online, amely megkérdezte más balatonparti települések vezetőit is, hogy örökbe fogadnák-e a fesztivált.

Mészáros Miklós, Balatonboglár polgármestere hajlandó volna erről tárgyalni, bár szerinte a part menti milliárdos fejlesztések miatt nagyon meg kellene gondolni, hogy egy ekkora fesztivált beengednek-e a területre. Nem zárkózna el az ötlettől továbbá Balatonszemes és Siófok polgármestere sem, de mindkét polgármester jelezte, hogy természetesen további egyeztetéseket igényelne a várost vezető testülettel, illetve a helyi lakossággal. Fonyódnak és Balatonlellének viszont biztosan nem kellene a Sound, mert szeretnék megőrizni a gyerekcentrikus, kisvárosi hangulatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik