Kultúra a világ egy fura hely

Nem arról híresek a magyar filmek, hogy egészségesen esznek bennük

Szalontüdő / Instagram
Szalontüdő / Instagram
Az utóbbi hónapok egyik legjobb Instagram-projektje, a Szalontüdő megmutatja, mit esznek a magyar filmekben és sorozatokban.

Az ELTE film, majd pszichológia alapszakjának elvégzése után a METU-n mesterdiplomát szerzett Rebák Tamás az elmúlt évek egyik legígéretesebb tehetsége: a grafikusként, illetve a Szőrén-szálán, és Szökési sebesség című fimjeivel számtalan rövidfilmfesztivált – köztük a hazai Friss Húst, és a Primanimát – is megjárt rendezőként bizonyított, kifogyhatatlan energiájú fiatal művész számos projektet visz párhuzamosan.

Ezek közül is kiemelkedik az Instagramon futó Szalontüdő, ami az elmúlt évtizedek magyar sorozat- és filmtermésének evős jeleneteiből emel ki egy képkockát, bemutatva a képernyőn, illetve a vásznon feltűnő, az ábrázolt korszakhoz sokszor szervesen kötődő ételeket és italokat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Szalontüdő (@szalontudo)

Az oldal névadója, a Szalontüdő című rövidfilm szalontüdője mellett találkozhatunk a Szindbád gesztenyével töltött fácánjával, a Testről és lélekről krumplipüréjével, a Megáll az idő elmaradhatatlan Coca Colájával, de egy kocka erejéig a Hyppolit, a lakáj csodája, a hagyma hagymával, illetve az Indul a bakterház gatyamadzag levese is feltűnik.

De beszéljenek inkább a képek:

Galéria

Ajánlott videó

Olvasói sztorik