Az ELTE film, majd pszichológia alapszakjának elvégzése után a METU-n mesterdiplomát szerzett Rebák Tamás az elmúlt évek egyik legígéretesebb tehetsége: a grafikusként, illetve a Szőrén-szálán, és Szökési sebesség című fimjeivel számtalan rövidfilmfesztivált – köztük a hazai Friss Húst, és a Primanimát – is megjárt rendezőként bizonyított, kifogyhatatlan energiájú fiatal művész számos projektet visz párhuzamosan.
Ezek közül is kiemelkedik az Instagramon futó Szalontüdő, ami az elmúlt évtizedek magyar sorozat- és filmtermésének evős jeleneteiből emel ki egy képkockát, bemutatva a képernyőn, illetve a vásznon feltűnő, az ábrázolt korszakhoz sokszor szervesen kötődő ételeket és italokat.
View this post on Instagram
Az oldal névadója, a Szalontüdő című rövidfilm szalontüdője mellett találkozhatunk a Szindbád gesztenyével töltött fácánjával, a Testről és lélekről krumplipüréjével, a Megáll az idő elmaradhatatlan Coca Colájával, de egy kocka erejéig a Hyppolit, a lakáj csodája, a hagyma hagymával, illetve az Indul a bakterház gatyamadzag levese is feltűnik.
De beszéljenek inkább a képek: