Kultúra

Kenneth Branagh rendezi az új Bee Gees-filmet

Georges Chevrier / Ina / AFP
Georges Chevrier / Ina / AFP
Ez jó bulinak ígérkezik.

A Freddie Mercury pályafutását bemutató Bohém rapszódiát ugyan nem szerették a kritikusok, mégis kirobbanó sikert aratott a pénztáraknál 2018-ban. Ezt követően borítékolható volt, hogy beindul a zenész-életrajzi filmek újhulláma. Azóta már bemutatták az Elton John-filmet, és bejelentették, hogy a diszkó korszak sztárzenekara, a Bee Gees is megkapja a maga játékfilmes feldolgozását.

Kapcsolódó
A Rocketman az egyik legjobb dolog, ami idén a mozikban történt
Ez a film mindent hoz, ami egy zenés életrajzi mozitól elvárható, és még egy sor olyat is, amit nemhogy elvárni, remélni sem mertünk. Kritika.

Most már azt is tudjuk, ki lesz a rendező: Kenneth Branagh, aki eredendően Shakespeare-feldolgozásaival csinált nevet magának, de rendezett már Marvel-filmet és sztárokkal kitömött Agatha Christie-adaptációt is (most is épp a Gyilkosság a Níluson megfilmesítésén ügyködik).

A Bee Geest 1958-ban alapították a Gibb-testvérek, és hosszú-hosszú évtizedeken át, egészen az egyik tag, Maurice haláláig aktívak voltak. Alapanyag tehát van bőven, nem véletlen, hogy tavaly dokumentumfilmet is bemutatott róluk az HBO. A Bee Gees-filmet Steven Spielberg produkciós cége, az Amblin Entertainment gyártja, a folyamatot pedig az a Graham King felügyeli, aki a Bohém rapszódia producere is volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik