Kultúra

Megint az Avatar lehet minden idők legtöbb pénzt hozó filmje

Mark Fellman / Twentieth Century / Collection Christophel via AFP
Mark Fellman / Twentieth Century / Collection Christophel via AFP

Az Avatar ismételt bemutatásával csábítanák vissza a nézőket a kínai mozikba. James Cameron 2009-es filmjét pénteken mutatják be újra Kína-szerte 3D-ben és IMAX-mozikban. A Hollywood Reporter cikke szerint 7,5 millió dollárnak megfelelő bevételt kellene elérnie ahhoz, hogy visszavegye a bevételi örökranglista első helyét a Bosszúállók: Végjátéktól. Ez nem tűnik elérhetetlen eredménynek.

Az Avatar a maga idejében James Cameron előző filmjét, a Titanicot maga mögé utasítva lett minden idők legnagyobb nemzetközi mozis bevételt elért filmje. Rekordja 2019-ig élt, amikor a Bosszúállók: Végjáték tarolta le a világot, és ért el 2,8 milliárd dolláros mozis összbevételt. Most viszont a második kínai bemutatóval az Avatar visszaveheti az elsőséget.

A kínai forgalmazó már tavaly hatósági engedélyért folyamodott az Avatar bemutatása ügyében. Akkor a koronavírus-járvány miatt zárva voltak a kínai mozik, a forgalmazók pedig azzal számoltak, az újranyitás után régebbi filmsikerekre is szükség lesz a közönség visszacsábításához. Egyelőre úgy tűnik, nem kellett volna nagyon aggódniuk, Kínában a járvány enyhülése óta jól alakulnak a mozis bevételi adatok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik