Kultúra

Reviczky Gábor: Minden rendezőben benne van az, hogy csinosabb fiatal nőkkel kikezd

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI
A színész szerint a színészetet nem lehet tanítani.

Interjút adott Veiszer Alindának Reviczky Gábor, amelyben szóba került a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) ügye is. A színész ezzel kapcsolatban elmondta, hogy ő a „színész szempontjából” nem érti az SZFE-sztrájkot, mert sosem fognak olyan helyzetbe kerülni, hogy ők diktálhatnak majd. „Ha az országban egy törvény határozza meg, hogy az összes egyetemet alapítványi úton működtetik, akkor miért maradna ki a Színház- és Filmművészeti?” – tette fel a kérdést.

A Telex által szemlézett interjúban Reviczky kijelentette, hogy nem menne tanítani az SZFE-re, mert nem szeret tanítani, nem is hívták, de szerinte a színészetet nem is lehet tanítani.

Minden rendezőben benne van az, hogy csinosabb fiatal nőkkel kikezd, maga mellé ülteti rendezés közben őket, hogy nézze, hogy rendez,

mondta a színész azzal kapcsolatban, hogy az azóta elhunyt Marton László színházrendezőt 2017-ben szexuális zaklatással vádolták meg. Reviczky hozzátette, hogy személy szerint sok hasonló sztorit tudna csak a Vígszínházból is mondani, de megjegyezte, hogy vele például sohasem kiabált Eszenyi Enikő.

Az interjúban, amely Veiszer Alinda Patreon-oldalán érhető el teljes egészében, szóba került a politika is. Reviczky kifejtette, hogy szerinte a Fidesz nem jobboldali, inkább nemzeti oldali, és hozzátette: „ennyi szociális intézkedést szocialista kormány még nem hozott”. A színész a 2019-es önkormányzati választások előtt arról beszélt, aggódik, hogy az ellenzék győzelme esetén kirakják az önkormányzati lakásából. Mint kiderült, ez nem történt meg, és Reviczky most már azt állítja, hogy azért mondta ezt annak idején, hogy lássa, mi lesz rá a reakció.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik