Kultúra

Özvegye megtámadta Larry King végrendeletét

KENA BETANCUR / AFP
KENA BETANCUR / AFP

Bíróságon támadta meg Larry King végrendeletét özvegye, Shawn Southwick King. A január végén, 87 éves korában elhunyt amerikai műsorvezető 2019-ben írta meg végrendelete utolsó változatát. A dokumentumban rögzítette, hogy halála esetén teljes vagyonát egyenlően osszák szét gyerekei között. Két hónappal korábban beadta a válópert Shawn King ellen, a válást azonban Larry King haláláig nem mondták ki.

Kapcsolódó
Sinatra, Arafat, Nixon és a többiek: Larry King mindenkit kérdezett és a tévézés akadémikusaként halt meg
Középiskola után kezdődött varázslatos karrierje, csak a CNN-en több tízezer interjút készített.

A végrendeletet King egyik fia, Larry Jr. nyújtotta be február 10-én. A kézírásos, átfirkálásokkal teli szöveg alapján Shawn King vitatja annak hitelességét. A Variety szerint az özvegy azt nyilatkozta, az utolsó végrendelet megírása idején férje „elmeállapota kérdéses volt”. Nem sokkal korábban kapott stroke-ot, és „erőteljesen ki volt téve külső befolyásnak”.

A végrendelet aláírása idején Larry Kingnek öt gyereke volt, azonban közülük ketten, Chaia és Andy 2020-ban, néhány hét különbséggel elhunytak. King vagyonát így három gyereke örökölné, közülük ketten Shawn Kinggel kötött házasságából születtek. Az özvegy szerint ugyanakkor a kézírásos végrendelet érvénytelen, és álláspontja szerint az a 2015-ös dokumentum az érvényes, amely őt bízza meg Larry King ingatlanjainak és befektetéseinek kezelésével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik