Kultúra

Rákay Philip az Aranybulláról készülő filmre kapott állami támogatást

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

A Nemzeti Filmintézet honlapjára kikerültek a Filmszakmai Döntőbizottság legfrissebb határozatai, vette észre a Telex. Ezek közül a legérdekesebb tétel az Aranybulla című film lehet, melynek társforgatókönyvírója és az egyik producere is Rákay Philip (a forgatókönyvet Kis-Szabó Márkkal és Szente Vajkkal együtt írja). A forgatókönyv-fejlesztésre most 4 millió forintot ítélt meg a bizottság.

Örülhet Lajos Tamás producer, az SZFE új kuratóriumának tagja is, akinek újabb filmje kapott zöld jelzést: Az őrület című film forgatókönyvének első változatát a bizottság elfogadta, és 3 millió 500 ezer forinttal támogatja a második változat elkészítését. A projektről annyit tudni, Steiner Iván és Horváth Áron írják a forgatókönyvet, a rendezője pedig a brit Reg Traviss lesz, aki Amy Winehouse utolsó barátjaként lett ismert, és eddigi utolsó filmje a 2015-ös Anti-Social volt.

Forgatókönyv fejlesztésre egyébként támogatást kapott még az Arcadash és a Fogd a kezem című film is, a teljes lista itt tekinthető meg. Az NFI-ben tapasztalható gyakorlatról nyilatkozó Pálfi Györggyel készült interjúnk pedig itt olvasható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik