Kultúra

Vidnyánszky ízléstelen politikai támadásnak tartaná Szarka Gábor józsefvárosi kitüntetésének visszavonását

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Az Indexnek pénteken eljuttatott levelében reagált Pikó András VIII. kerületi polgármester szerdai bejelentésére Vidnyánszky Attila, miszerint Józsefváros önkormányzata a soron következő testületi ülésén indítványozni fogja az SZFE alapítványi átalakításában kulcsszerepet vállaló Szarka Gábor kitüntetésének visszavonását. A Színház- és Filmművészeti Egyetem kancellárja tíz éve vette át a Józsefvárosi Becsületkereszt nevű kitüntetést.

Az SZFE kuratóriumának elnöke levelében azt írja, „a kitüntetés visszavonása kisstílű politikai bosszú, a kerület polgáraihoz és történelméhez méltatlan pitiánerség”.

Józsefváros polgármesterének minősíthetetlen javaslatát megfélemlítő szándékú, ízléstelen politikai támadásnak tartjuk. Polgármester úr elgondolkodhatna azon is, hogy vajon milyen folyamatokat indítana meg az, ha politikusok a korábban adományozott kitüntetéseket kezdenék el visszavonni a napi aktuálpolitikai számítás és a pillanatnyi, tűnékeny politikai siker reményében

– teszi hozzá.

A levélhez a kuratórium többi tagja is a nevét adta, egyben reményét fejezi ki, hogy a VIII. kerületi képviselő-testület az indítványt elutasítja, vagy azt maga a polgármester visszavonja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik