Kultúra

Marilyn Manson bukása már elkezdődött: se kiadó, se szerepek

Photo by SUZANNE CORDEIRO / AFP
Photo by SUZANNE CORDEIRO / AFP

Lemezkiadója, a Loma Vista azonnali hatállyal dobta Marilyn Mansont, polgári nevén Brian Warnert, és úgy tűnik, az Amerikai istenekben is bukta a szerepét, miután tegnap egykori menyasszonya, Evan Rachel Wood és több más nő is szexuális zaklatással és nemi erőszakkal vádolta meg. Az Amerikai isteneket forgalmazó Starz tévécsatorna a Deadline-nak azt nyilatkozta, hogy a csatorna kiáll minden áldozat mellett, így Mansont kivágják abból az egy epizódból, amiben még látható lett volna.

Kapcsolódó
Evan Rachel Wood: Marilyn Manson éveken át bántalmazott
A színésznő egy Instagram-posztban nevezte meg, hogy Marilyn Manson volt az a férfi, akiről korábban beszélt már a neve említése nélkül.

Evan Rachel Wood az Instagramon írt arról, hogy Manson volt a bántalmazója, akiről korábban már beszélt, akkor még az illető kilétének felfedése nélkül. Azt írta, még tini volt, amikor a férfi elkezdte behálózni, később pedig éveken át borzalmas bántalmazásoknak tette ki.

Átmosta az agyam és belemanipulált egy alávetett helyzetbe. De nem élek tovább a megtorlástól, a rágalmaktól vagy a zsarolástól való félelemben

– írta posztjában Wood, melynek hatására három további nő állt elő Manson ellen hasonló vádakkal. A botrány hatására az AMC streaming-platformja, a Shudder kukázta a Creepshow című sorozatából azt az epizódot, melyben Manson szerepelt. Ezen kívül a Deadline úgy tudja, hogy valószínűleg a Mansont képviselő ügynökség is szakít a zenésszel, ám a lap értesülését egyelőre nem kommentálták. Az ügynökség korábban már egyszer kiállt Manson mellett, amikor 2018-ban a férfit kihallgatta a Los Angeles-i rendőrség néhány, 2011-ben történt szexuális bűncselekmény kapcsán, ám akkor nem mentek jobban utána a dolognak, mert az akkori törvények értelmében az a bűncselekmény elévültnek számított – azóta egy törvénymódosítás hatására az ilyen jellegű bűncselekmények már nem évülnek el.

Az utóbbi években főleg a Westworld főszereplőjeként ismert Evan Rachel Wood korábban már beszélt arról, hogy párkapcsolati erőszak áldozata, még a Kongresszus előtt is tanúskodott az ügyben. Ám bántalmazójának kilétét eddig nem fedte fel. Manson és Wood 2007-ben állt ki a világ elé egy párként, akkor Wood tizenkilenc, Manson harmincnyolc éves volt, a páros rövid ideig pedig jegyben is járt. Egy 2009-es interjúban Manson azt nyilatkozta Woodról:

minden nap álmodozom arról, hogy egy kalapáccsal bezúzom a koponyáját,

amit ügynökei igyekeztek morbid promóciós trükként keretezni a médiában. Most a Starz szinte azonnal cselekedett, az Amerikai istenek új évadának szinte összes promóciós anyagát levették a közösségimédia-felületekről is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik