Kultúra

A Hétköznapi Csalódások újra felvette és fel is töltötte a cenzúrázott raktárkoncertjét

Kósz Jenő
Kósz Jenő

Teljes egészében újra felvette és vágatlanul feltöltötte a tavalyi raktárkoncertre készült műsorát a Hétköznapi Csalódások zenekar, mely műsorukat azonban utólag cenzúrázták, közreműködő fellépőjük pedig egy rejtélyes bántalmazási ügy áldozatává vált. Mint arról beszámoltunk, 2020. október 24-én az 1990-ben alapított pécsi punkzenekar is részt vette a magyar állam finanszírozta raktárkoncert-sorozaton, melyet azért hoztak létre, hogy azokat a zenészeket támogassák, akik jelentős bevételektől estek el a koronavírus-járvány miatt.

A zenekar egy január 24-i Facebook-bejegyzésben aztán azt írta, a koncertfelvételüket cenzúrázták. A hivatalos videóból több számukat kivágták, a színész pedig, aki bohócjelmezben konferálta fel a számaikat, egyetlen pillanatra sem látszik. Sőt, a bohócot alakító színészt, Borbíró Andrást két nappal a fellépés után ismeretlen tettesek megverték saját házának kapujában. Az ügy hátteréről alább olvasható hosszabb cikkünk.

Kapcsolódó

Ezen az egyórás felvételen most szerepel több olyan szám is, amelyeket a raktárkoncerteket lebonyolító Antenna Hungária kivágott a műsorból, a zenekar szerint előzetes egyeztetés nélkül (a Viktor, a Geciország és az Abszurdisztán című számokról van szó). A koncertet  az Antenna Hungária raktára helyett a Pécsi Est Caféban vették fel, írja a Telex.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik