Kultúra

Zoknik és bugyik között turkáltak Lagzi Lajcsiéknál a NAV-osok

Berecz Valter / 24.hu
Berecz Valter / 24.hu

Új részleteket osztott meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal rajtaütéséről Galambos Lajos ügyvédje. Ahogy arról mi is beszámoltunk, a NAV múlt hét csütörtökön, hajnali hat órakor szállt ki Galambos és családja mocsai telkére, ahol házkutatást végeztek.

A zenész feleségét, Galambos Boglárkát keresték egy áfacsalási ügy miatt. Galambos Boglárka ugyanis 2016-ban eladta az egyik fővárosi cégét, annak tulajdonosaival szemben indult nyomozás. A hatóság megvizsgálta az adásvételt, Galambos Lajos feleségével szemben pedig iratlefoglalást hajtottak végre. A mocsai házban főkönyvi kartonokat, pénztárgépekkel kapcsolatos dokumentumokat, számlákat kerestek. Galambos Lajos eközben otthon sem volt, mert elutazott megünnepelni a születésnapját.

A család ügyvédje, dr. Fröhlich Krisztián a Blikknek azt mondta, egyértelműen túlkapás történt.

Feltúrták az ágyakat, a szekrényeket, bekukkantottak a fehérneműs fiókokba, a párnahuzatba, de még a matrac alá is. Turkáltak a zoknik és a bugyik között is, hátha odadugták Lajcsiék az öt évvel ezelőtt eladott cégük papírjait

– nyilatkozta. Hozzátette, egy olyan cég ügyében nyomoz az adóhatóság, amelyben Galambosék már rég eladták a részesedésüket, és semmi közük az utolsó tulajdonost érő költségvetési családi vádakhoz. „Csupán Lajcsin akartak fogást találni, mert vészesen közeledik az ítélethirdetés időpontja, a hatóságnak pedig nincs perdöntő bizonyítéka” – vélekedett az ügyvéd, utalva rá, hogy Galambost közüzemi lopással és vesztegetéssel vádolják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik