Kultúra

„Agresszív liberális törpe kisebbség hecceli és terrorizálja” az SZFE hallgatóit Lajos Tamás szerint

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Lajos Tamás producer, aki az NFI-rendszer legnagyobb nyertese, újra SZFE ügyben nyilatkozott. Lajos, aki korábban arról beszélt, hogy az SZFE-ről nem kerülnek ki sikeres szakemberek, most a Pesti TV Plebejus Polbeat című műsorában beszélt arról, hogy szerinte mi is zajlik a SZFE-n.

Egy agresszív liberális törpe kisebbség hecceli és terrorizálja a Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjait, akik nem szakmai alapon lázítanak, hanem saját önös politikai érdekükből, pozícióféltésből és egzisztenciális érdekből. Zoom-értekezletek és dokumentumok sora bizonyítja, hogyan terrorizálják a hallgatókat, hogyan befolyásolták őket politikailag. Az SZFE Vas utcai épülete nem felsőoktatási intézmény, hanem politikai pártközpont, politikai agitáció és agymosás ment az egyetemen, nem tanítás

– mondta el a producer. Szerinte ezek a liberális tanárok véleményterror alatt tartják a diákokat, agresszívan lázítva, maguk előtt tolva őket.

Az SZFE miatt tüntetők célja egyértelműen politikai, lángba akarják borítani az egész magyar felsőoktatást

– tette hozzá, törpe kisebbség hüppögésének nevezve az egyetem függetlenségéért indult tömegtiltakozást, melyben nemzetközi hírességek is kiálltak az SZFE mellett.

A producer konkrét oktatóba is beleállt, Janisch Attiláról azt mondta:

Ő filmesnek tartja magát, de 16 éve egyetlen alkotást sem csinált, ugyanakkor taníthatott. Ő nem tanár és nem filmes, hanem politikus.

Lajos Tamás ismét szóba hozta korábbi véleményét, miszerint nincsenek kiemelkedő szakmai teljesítménnyel bíró egykori SZFE-s rendezők és forgatókönyvírók. A véleményét már akkor is konkrét tényekkel cáfolta az egyetem, három egymásutáni SZFE-diák kapott diák Oscar-jelölését, Kovács István meg is kapta a díjat. De az Oscar-díjas Deák Kristóf és az idei, többszörösen díjazott, Oscar-versenybe küldött Felkészülés… rendezője, Horvát Lili szintén az SzFE diákja volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik