Kultúra

Forog a tériszonyos tűzoltó szerelmi történetéről szóló film

Takács Attila
Takács Attila

Ötvös András és Zsigmond Emőke főszereplésével megkezdődött Tiszeker Dániel (#Sohavégetnemérős) új filmje, a Nagykarácsony forgatása. A sztori főszereplője Arnold (Ötvös András), a többszörösen kitüntetett tűzoltó, akinek egy balul elsülő romantikus lánykérés következtében összeomlik az élete. Korábbi érdemeire való tekintettel kihelyezik egy karácsonyi vásárba ügyeletes tűzoltónak, ahol egy iskolai előadás előkészületeibe csöppen. Arnold utálja ezt a helyzetet, de a kezdeti csaták után megbékél a vásár furcsa árusaival és a darab szétszórt rendezőjével, Eszterrel (Zsigmond Emőke). Az érzelmileg felfokozott karácsonyi készülődés lassan rádöbbenti, nem csupán a tériszonyát kell legyőznie, hogy új életet kezdhessen.

A filmben, melynek 41 naposra tervezett forgatása március közepéig tart, szerepel még Scherer Péter, Pokorny Lia, Szabó Kimmel Tamás, Csuja Imre, Rujder Vivien, Mészáros Máté és Szerednyey Béla.

Sorsszerűnek érzem, hogy pont egy olyan évben forgatjuk le régóta dédelgetett filmünket, amikor a megszokott karácsonyi hangulatot és a készülődést beárnyékolta a vírushelyzet. Karácsonyi vásárok nem voltak, a mozik zárva tartanak. Hiszem, hogy 2021 karácsonyán egy olyan szórakoztató és meghitt filmet láthatnak majd a nézők a mozikban, amely a legszebb karácsonyaikat idézi majd fel

– nyilatkozta a film kapcsán Tiszeker Dániel, akinek régi álma volt, hogy karácsonyi filmet rendezzen.

A film forgatókönyvét Horváth András Dezső, Fehér Gáspár és Fehér Boldizsár írta, operatőre Pataki Ádám, zeneszerzője Balázs Ádám, producerei Lévai Balázs és Osváth Gábor.

A Nagykarácsony a tervek szerint a 2021-es karácsonyi moziszezonban kerül a bemutatásra.

Kapcsolódó
Ötvös András: Nem változik meg az életed itthon attól, hogy filmvászonra kerülsz
A Becsúszó szerelem főszereplőjével a fociról és arról beszélgettünk, hogy ha arról lenne szó, nem habozna szakmát váltani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik