Kultúra

Egy farsangi buli már mindenképpen lesz idén: jön a Szinkronszemle!

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Ugyan a járvány miatt idén aligha fogunk karneváli maskarában farsangozni, de az ünneplés azért nem marad el, főleg, ha tudjuk értékelni a jó magyar szinkront. Jön ugyanis az Online Farsangi Szinkronszemle, ahol a független zsűri értékelése és a szakmai szavazás mellett, a közönség is eldöntheti, melyik volt a kedvenc szinkronja tavaly. A Szinkronszemle némiképp pótlás is: a járvány elsöpörte a 2020. szeptemberi Szinkronünnep és Szinkronikum díjátadó gálát, így nem tudtuk úgy megünnepelni a 85 éves magyar szinkront, ahogy az megérdemelte volna.

A Szinkronszemle Közönségdíjára a jelölések már beérkeztek, így január 18-án indulhat a közönségszavazás, mely épp egy hétig, január 24-ig tart majd. A jelöltek között ott vannak a legjobb hazai szinkronhangok mellett mozifilmek és tévésorozatok is, további érdekességképp pedig streaming-szolgáltatók tartalmai is képviseltetik magukat. A szemle folytatásaként a közönségszavazás után nem sokkal, a SziA honlapján (SzíDoSz-Szinkron Alapszervezet) elindul az online szakmai szavazás, ahol egy független zsűri ajánlásai alapján a szinkroniparban dolgozók is értékelik az elmúlt évben készült alkotásokat és alkotókat.

A Szinkronszemle záróakkordjaként pedig, február 20-án Online Farsangi Szinkronszemle a nagy járvány idején címmel egy kisfilm-összeállításban kihirdetjük a nyertes alkotásokat, művészeket, szakembereket. Ha pedig minden jól megy, és a járványhelyzet is megengedi, akkor szeptember 21-én a következő Szinkronikum Díjátadó Gálán élőben is köszöntjük a nyerteseket az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

A Szinkronikum Egyesület 2017-ben és 2018-ban szervezte meg a Szinkronikum Gálát, a magyar szinkron ünnepét. A SzíDoSz-Szinkron Alapszervezet elnöksége 2019. év elején átvette az Egyesülettől a gála szervezését.

Szavazz, játssz és nyerj két darab páros belépőt a Szinkronikum Díjátadó gálára!

  • Szavazni érvényes Facebook fiókkal lehet. A nyereményjátékban az vehet részt, aki Magyarországon tartózkodási vagy lakóhellyel rendelkezik és a jelen szabályzatban foglalt valamennyi feltételnek maradéktalanul megfelel.
  • Szavazás és nyereményjáték időpontja: 2021. január 18. és 24. között
  • Sorsolás: 2021. január 25.
  • Eredményhirdetés: 2021. január 25-27 között. A nyerteseket a játékban megadott email címen értesítjük. A nyertesek nevét a 24.hu/szinkronszemle oldalon is közzétesszük.
  • Nyeremény: 2 db páros belépő a Szinkronikum Díjátadó gálára (tervezett időpontja: 2021. szeptember)
  • A belépőket a nyereményjátékban feltett kérdésre helyesen válaszolók között sorsoljuk ki.
  •  A játékos szavatolja, hogy elfogadta a szabályzatot és a részvétel feltételeit.

A nyereményjáték feltételeinek további részletei az alábbi linken olvashatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik