Kultúra

A Trainspotting rendezője forgatja a Sex Pistols minisorozatot

Frazer Harrison/Getty Images/AFP
Frazer Harrison/Getty Images/AFP

Az FX berendelt egy minisorozatot a Sex Pistolsról, a rendező pedig nem más lesz, mint Danny Boyle, a Trainspotting, a Gettómilliomos és a 127 óra rendezője. A hírről a Variety számolt be. A lap úgy tudja, hogy a legendás punkbandáról szóló sorozatot hatrészesre tervezik, és lényegében egy adaptáció: a 2018-ban megjelent Lonely Boy: Tales from a Sex Pistol című memoárt adaptálja, melyet a banda alapító-gitárosa, Steve Jones írt. Az Oscar-díjas Boyle a rendezés mellett producere is lesz a sorozatnak, melynek forgatókönyvét a két producertárs, Craig Pearce és Frank Cottrell Boyce írja.

A Pistol címen futó sorozatnak már néhány szereplője is ismert, Steve Jonest Toby Wallace, Johnny Rottent Anson Boon, Sid Vicioust Louis Partridge, Paul Cookot Jacob Slater, Glen Matlockot Fabien Frankel játssza majd, de a Trónok harca Maisie Williamse is feltűnik majd.

Képzeld el, hogy a barátaiddal betörsz A korona és a Downton Abbey világába, és beleordítod a dalaidba mindazt a dühöt, amit azzal kapcsolatban érzel, amit ez a világ képvisel. Ez az a pillanat, amikor a brit társadalom és kultúra mindörökre megváltozott, ez a brit utcai kultúra robbanáspontja. (…) És ennek középpontjában egy elbűvölő, analfabéta kleptomániás állt, Steve Jones, aki a saját szavaival élve minden idők 94. legjobb gitárosává vált. Azt meséljük el, hogy jutott idáig

– nyilatkozta Boyle a sorozatról, melynek forgatása március 7-én kezdődik. Boyle dolgozott már az FX-szel, a remek Bizalom című sorozatot készítette nekik John Paul Getty III elrablásáról 2018-ban. A rendező legutóbbi mozifilmje, a Yesterday szintén zenei téma volt: a film alapsztorija szerint a Beatles sosem létezett, csak egyetlen brit zenész emlékszik a dalaikra, és világhíres lesz velük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik